Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας, άλειμμα πραλίνας και καραμελωμένα φουντούκια

Είναι η στιγμή που σε πιάνει η ακατάσχετη επιθυμία να φτιάξεις το πιο ωραίο γλυκό, το πιο λαχταριστό και το πιο νόστιμο. 

Η μαγείρισσα Νίκη Μερκούρη μας χαρίζει τη συνταγή που θα κατακτήσει το γλυκό κόσμο των Χριστουγέννων και θα κάνει την κάθε μέρα μία μικρή και όμορφη γιορτή!

tourta

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
50 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
50 γρ. σταγόνες σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα
1/2 φλιτζάνι καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μετά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε τ’ ασπράδια μαρέγκα ρίχνοντας λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μίξερ, μετά ρίχνουμε τη βανίλια, το λικέρ, το γάλα και τέλος λίγο λίγο τη μαρέγκα, λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν. Αφού αναμειχθούν καλά τα υλικά μας τότε ανακατεύουμε απαλά με τις σοκολάτες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψάκι 30εκ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την αλείφουμε με την πραλίνα για να αλείφετε εύκολα όσο είναι ζεστό το κέικ μας.

Καραμελωμένα φουντούκια:

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε 3 κουταλιές  σούπας ζάχαρη 4 σταγόνες λεμόνι και ανάβουμε το  μάτι στη δυνατή  ένταση, περιμένουμε να λιώσει και να γίνει υγρή καραμέλα. Ρίχνουμε τα φουντούκια μισοσπασμένα και τα ανακατεύουμε μετά από 3 λεπτά  ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα όταν στερεοποιηθεί τότε το σπάμε σε γουδί και ρίχνουμε πάνω από τη πραλίνα!!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας