Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο

Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος γνωρίζει καλύτερα από όλους την ωραιότερη γεύση των Χριστουγέννων και την μοιράζεται μαζί μας. Άναψε τον φούρνο και ετοιμάσου να απολαύσεις τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα σου φτιάχνουν τη μέρα…κάθε μέρα!

Υλικά:

300gr            αλεύρι

130gr            βούτυρο

100gr            ζάχαρη άχνη

50gr            αμύγδαλο ψιλοκομμένο (ξεφλουδισμένο)

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

200 γρ. Καραμέλες κανελας σπασμένες σε πουδρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τον ξηρό καρπό σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθει.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -σε αλευρωμένο πάγκο- στο πάχος που θέλουμε. Κόβουμε και δίνουμε σχήμα με κουπ-πατ. Με ενα κου-πατ μικρότερου μεγέθους κόβουμε στο εσωτερικό έτσι ώστε να δημιουργηθεί κενό.

Γεμίζουμε το κέντρο με την πούδρα απο τις καραμέλες. Με ενα ξυλάκι απο σουβλάκι κάνουμε μια τρύπα στην μια άκρη ώστε να περάσει η κλωστή. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC για 15-20 λεπτά.