Ξέχνα τους ορεινούς προορισμούς! Φέτος διάλεξε μαγικά Χριστούγεννα στη Σύρο

Πάρα τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εν μέσω πανδημίας, πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει ήδη να προγραμματίζουμε μια μικρή απόδραση για αυτά τα Χριστούγεννα. Η πλειοψηφία έχει ταυτίσει τις διακοπές των εορτών με κάποιον ορεινό προορισμό, καθώς αγνοεί τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν αυτή την εποχή τα νησιά μας. Ανάμεσα στους πανέμορφους προορισμούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα, η Σύρος είναι ένα από τα νησιά που «κλέβει» την παράσταση κάθε Χριστούγεννα.

Η Σύρος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Συνδυάζει τις πιο ακραίες αλλά και μαγευτικές αντιθέσεις του ελληνικού τοπίου και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών και το χειμώνα. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η εύκολη προσβασιμότητα στο νησί, αφού η απόσταση Σύρος-Πειραιάς είναι μόλις 3μιση ώρες. Η Let’s Ferry εγγυάται ότι θα σας οδηγήσει με ασφάλεια και άνεση στο λιμάνι, προκειμένου να ξεκινήσει η περιπλάνηση.

Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων στην πλατεία Μιαούλη

Τα Χριστούγεννα η Σύρος φοράει τα «καλά» της και καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν το νησί, περνώντας αξέχαστες στιγμές. Ο Δήμος Σύρου–Ερμούπολης, διοργανώνει για την περίοδο των εορτών διάφορα events με μουσική, χορό, τραγούδι, θέατρο, κινούμενα σχέδια και ποικίλα ψυχαγωγικά δρώμενα, τα οποία μάλιστα έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, προκειμένου οι παρευρισκόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς. Ο κάθε επισκέπτης δε μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί με το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την ξακουστή πλατεία Μιαούλη, η οποία είναι γεμάτη εστιατόρια-καφέ, αλλά και τον υπόλοιπο στολισμό που αναδεικνύει την ομορφιά της Ερμούπολης.

Τι να κάνεις οπωσδήποτε στη Σύρο

Μη χάσεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς στην Όπερα, που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου και απολαύσεις ένα γλυκό στην Άνω Σύρο. Πρόκειται για έναν οχυρωμένο οικισμό με γραφικά δρομάκια και μικρά μαγαζιά που οδηγούν στην πλατεία Βαμβακάρη.

Τον χειμώνα στη Σύρο, μπορείς να παρακολουθήσεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις, να αγναντεύσεις το καταπληκτικό τοπίο από την Άνω Σύρο και να περπατήσεις στον αριστοκρατικό οικισμό «Ντελαγκράτσια».

Κάνε μια βόλτα στην Απάνω Μεριά, στην πιο άβατη πλευρά του νησιού, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, όπου πολλές φορές θα σου δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αιωρείσαι μεταξύ ουρανού και γης.

Αν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, προγραμμάτισε μια σύντομη εκδρομή στην Τήνο, αφού το νησί έχει εξαιρετική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.