Βγάλε τον Bad Santa από μέσα σου!

Χαρούμενες στιγμές, ανταλλαγές δώρων, ευχές… Merry Christmas; «Ούτε κατά διάνοια» φώναξαν οι παρακάτω ταινίες, αφήνοντας τους υπόλοιπους να «φτιάχνονται» όταν ακούν την Άγια Νύχτα σε κάθε ασανσέρ που μπαίνουν. Σ’ αυτά τα φιλμ ο κόκκινος σκούφος φορέθηκε στραβά και τσαντισμένα.

Elf
Ο Will Ferrell δεν χωράει καλά στο θρανίο και στην στολή του Elf, αλλά θα κάνει τον αλά Scrooged πατέρα να μπει στο πνεύμα της γιορτής. Και να βγάλει κάποιες στιγμές αυθεντικού γέλιου… Κλασικό, χριστουγεννιάτικο spirit δεν το λες, αλλά γι’ αυτό διέλυσε το box office.

National Lampoon’s Christmas Vacation
Ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές μπροστά από το στολισμένο δέντρο; Last year… Οι προβληματικοί όσο δεν πάει άλλο Griswalds κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα, τόσο που τα Χριστούγεννα να φαντάζουν με κατάρα από ψηλά. Και αυτή η απελπισία στο βλέμμα του Chevy Chase μοιάζει με του Αι Βασίλη που κάηκε το εργοστάσιο δώρων του.

Gremlins
Αχ, τα καλύτερα παιχνίδια για να κάνετε δώρα στα παιδιά σας… Ή αφήστε καλύτερα. Δεν θέλετε τερατάκια που μπορούν να κάψουν το σπίτι σας και να σκοτώσουν την γιαγιά.

https://www.youtube.com/watch?v=8nGd36NhmTE

Blackadder’s Christmas Carol
Η Μαύρη Οχιά, Rowan Atkinson, μπορεί να δώσει άλλο νόημα στα Χριστούγεννα. Δηλαδή απερίγραπτο.

Bad Santa
Μισείτε τα Χριστούγεννα; Βλέπετε στολισμένες βιτρίνες και φωτεινά λαμπάκια και γυαλίζει το μάτι σας; Αυτή η ταινία θα μιλήσει στην καρδιά σας, με τον Billy Bob Thornton να δίνει τον ορισμό της Χριστουγεννιάτικης κακοκεφιάς ως ο Santa που καπνίζει, πίνει, κατουριέται πάνω του, βρίζει απαίσια, κάνει σεξ σε δημόσιους χώρους, τρομάζει τα μικρά παιδιά και κάνει ληστείες. Και βρίζει πιο πολύ και από τον Σημαδεμένο.

Die Hard
“Now I have a machine gun. Ho, Ho, Ho”… Όταν το action πνεύμα των Χριστουγέννων συνάντησε τον John McClane, ακόμα και τα αδιάφορα «ζαχαρωμένα» τραγούδια των ημερών απέκτησαν fun νόημα!

How The Grinch Stole Christmas
Η μανιακή παραλλαγή του Σκρουτζ.

Scrooged
To καλύτερο update που έτυχε στον Charles Dickens και στο A Christmas Carol, με τον κυνισμό του τεράστιου Bill Murray να φτάνει για να γεμίσει όλες τις «κάλτσες» στην Αμερική και βάλε.

The Ref
O βρωμόστομος Denis Leary μόνο για ευχές και «χρονιά πολλά» δεν είναι φτιαγμένος.

Brazil
Η εφιαλτική μαύρη κωμωδία του Terry Gilliam φέρνει στην επιφάνεια την ψεύτικη Χριστουγεννιάτικη διάθεση και την διαλύει σαν την μπάλα του δέντρου που έπεσε και έσπασε σε χίλια κομμάτια.

The Ice Harvest
“Only morons are nice on Christmas”… Με μία και μόνο φράση όλα μπαίνουν στη θέση τους στο noir φιλμ με τους «φίλους» John Cusack και Billy Bob Thornton που προσπαθούν να κλέψουν… κλέφτες την παραμονή των Χριστουγέννων.