Τρόποι να μετατρέψεις το παιδικό δωμάτιο σε γαλάζιο ωκεανό

Το παιδικό δωμάτιο είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού και μέσα σε αυτό τα παιδιά αναπτύσσονται, μαθαίνουν, ξεκουράζονται και ηρεμούν. Τα παιδιά λατρεύουν τη θάλασσα και πάντα μαγεύονται από τον βυθό και τα ψάρια. Ένα δωμάτιο γεμάτο με διάφορα πλάσματα του ωκεανού και αποχρώσεις του μπλε, είναι το καλύτερο περιβάλλον για να λειτουργήσει η φαντασία και να ξυπνήσει η περιβαλλοντική ευαισθησία, παίζοντας.

Αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει και η ΙΚΕΑ με την συλλογή BLÅVINGAD και να αποτελέσει το έναυσμα για περιβαλλοντική συνείδηση.  Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι. Μέσα από το παιχνίδι, ενήλικοι και παιδιά μαθαίνουν να συνδέονται, να δημιουργούν, να επαναφορτίζονται, να ξεφεύγουν και να ανακαλύπτουν. Για το μεγάλωμα και την ανάπτυξη των παιδιών το παιχνίδι είναι αναγκαίο. Παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς οι μικροί μαθαίνουν να εκφράζονται και να ανακαλύπτουν τον κόσμο. Ο πιο σίγουρος και διασκεδαστικός τρόπος μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού. Μπορούμε κι εμείς να περάσουμε μαζί τους ποιοτικό χρόνο, ανακαλύπτοντας νέους υδάτινους κόσμους. Κάποια από τα προϊόντα όπως τα μαλακά παιχνίδια, τα γεμίσματα μαξιλαριών, τα χαλιά,  περιέχουν ανακυκλωμένο πολυεστέρα φτιαγμένο από ocean-bound plastic (OBP) επιλεγμένο από περιοχές σε απόσταση μέχρι 50km από τις ακτές μας. Ο βιώσιμος τρόπος ζωής κάνει έτσι κάποια βήματα ξεκινώντας από το παιδικό δωμάτιο, με προοπτικές «ωκεανού».

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για το πως να μεταμορφώσεις το παιδικό δωμάτιο στο όνειρο κάθε παιδιού.

Σεντόνια και παπλωματοθήκες με θαλάσσιες χελώνες ή πιγκουίνους

Υπέροχα σεντόνια με φιγούρες από θαλάσσια ζώα είναι το πρώτο βήμα για να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σε γαλάζιο παράδεισο. Μπορείς να βρεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ και το γούστο του παιδιού αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και prints.

Λούτρινα διακοσμητικά, φωτιστικά ή μαξιλαράκια με διάφορα θαλάσσια πλάσματα

Το παιχνίδι ξεκινάει με την φανταστική παρέα από τον ωκεανό. Χταπόδια, χελώνες, φάλαινες και δελφίνια θα συντροφέυουν το παιδί κάθε μέρα σε κάθε του “ταξίδι με την φαντασία” στο κόσμο που οραματίζεται και θέλει να φτιάξει.

Παιχνίδια βγαλμένα από το βυθό

Μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί παίζοντας ανάμεσα στον κόσμο του βυθού, εξερευνώντας όλα τα μαγικά πλάσματα που κρύβει.

Μετατρέποντας το δωμάτιο σε αστείρευτη πηγή έμπνευσης και έκφρασης για το παιδί γίνεται ακόμα πιο δημιουργικό. Μπορεί να ζωγραφίσει ή να φτιάξει από την αρχή ό,τι φαντάζεται με την πλαστελίνη. Μπορείς να του προσφέρεις την κατάλληλη πηγή έμπνευσης και αγάπης προς όλα τα ζώα αλλά και προν την ίδια την δημιουργία.