Φιγούρες Toys to Life. Οι video game ήρωες ζωντανεύουν αυτά τα Χριστούγεννα!

Η νέα μόδα στον κόσμο του gaming ονομάζεται Toys to Life και πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνολογία, όπου οι μικροί σε ηλικία gamers μπορούν να προσθέσουν πραγματικές φιγούρες μέσα στον εικονικό κόσμο του αγαπημένου τους ηλεκτρονικού παιχνιδιού, κάνοντας συνήθως χρήση μίας ειδικής βάσης (που βασίζεται στην εξελιγμένη τεχνολογία NFC). Την τρέλα των Toys to Life games πρωτοξεκίνησε το Skylanders από την Activision και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Disney: Infinity, ενώ πρόσφατα η Nintendo αποφάσισε και εκείνη με τη σειρά της παρουσίασε τις δικές της Toys to Life φιγούρες στην αγορά, με την ονομασία Amiibo. Πραγματικά, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο δώρο για τους μικρούς φίλους του gaming και παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε με λεπτομέρειες το τι προσφέρουν οι τρεις αυτοί μαγικοί κόσμοι…

 SKYLANDERS

Toys_to_Life_1

Τα γεγονότα του action-adventure Skylanders διαδραματίζονται στον φανταστικό κόσμο των Skylands, έναν μαγικό τόπο, που αποτελείται από δεκάδες νησιά τα οποία αιωρούνται στον αέρα. Οι Skylanders για γενιές ολόκληρες κατάφερναν να προστατεύουν τον τόπο τους από τους επίδοξους εισβολείς, χρησιμοποιώντας άλλοτε τις μαγικές τους δυνάμεις και άλλοτε την εξυπνάδα τους. Στόχος των Skylanders είναι η προστασία του Core of Light από τις δυνάμεις του σκότους και των στρατευμάτων του Kaos, με τον κάθε Skylander να ελέγχει και από στοιχείο της φύσης που του χαρίζει μοναδικές ικανότητες. Το πρώτο Skylanders κυκλοφόρησε το 2011 και έκτοτε η σειρά εμπλουτίστηκε από τρεις ακόμη τίτλους (Giants, Swap Force και το πιο πρόσφατο Trap Team), προσθέτοντας συνεχώς νέες φιγούρες, τις οποίες έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι! Με δεκάδες διαφορετικούς ήρωες και gameplay μηχανισμούς που διαφέρουν από τίτλο σε τίτλο, το Skylanders είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της κατηγορίας των Toys to Life games και κυκλοφορεί σε όλες τις κονσόλες και σε PC!

Διάθεση: IGE
Τιμή Starter Pack: 54.99 ευρώ (Giants και Swap Force), 77.49 ευρώ (Trap Team)
Τιμή φιγούρας: 7.99 ευρώ

 DISNEY: INFINITY

 Toys_to_life_2

Δεν υπάρχει πιο πλούσιος κόσμος φαντασίας από αυτόν της Disney. Για αυτό ήταν λογικό οι υπεύθυνοι του κολοσσού των κινουμένων σχεδίων να κάνουν την δική τους προσπάθεια στον χώρο των Toys to Life games. Στο μαγευτικό Disney Infinity παρελαύνουν δεκάδες ήρωες-φιγούρες από τις ταινίες Μπαμπούλας Α.Ε., Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Cars, Οι Απίθανοι κ.α. και οι μικροί fans του gaming το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν τον ήρωα τους στη μικρή βάση (μπορεί να δεχτεί έως και δύο ήρωες), αλλά και ένα Power Disc, το οποίο χαρίζει μία σειρά από μοναδικές ικανότητες στους ήρωες που εισάγονται in-game. Κατά τα αλλά το παιχνίδι βασίζεται σε ένα ελεύθερο sandbox μοντέλο, όπου οι παίκτες καλούνται να φέρουν εις πέρας μία σειρά από quests. Πρόσφατα, ο κόσμος του Disney: Infinity εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο, καθώς η Disney κυκλοφόρησε μία νέα σειρά υπερηρώων της Marvel (Infinity 2.0), όπου οι μικροί φίλοι του gaming έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους μοναδικούς Iron-Man, Spider-Man, Hulk, Captain America κ.α.

Διάθεση: CD-Media
Τιμή Starter Pack: 49.99 ευρώ (Infinity 1.0), 79.99 ευρώ (Infinity 2.0)
Τιμή φιγούρας: 12.99 ευρώ

NINTENDO AMIIBO

Toys_to_Life_3B

H Nintendo, μία εταιρεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του gaming δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις, για αυτό και πρόσφατα κυκλοφόρησε τη δική της Toys to Life σειρά. Εν αντιθέσει με τα Skylanders και Marvel: Infinity, οι Amiibo φιγούρες δεν απαιτούν κάποια βάση για να λειτουργήσουν… αρκεί ένα πέρασμα από το Wii U Controller ή από την ειδική περιοχή του New 3DS, καθώς οι συγκεκριμένες φιγούρες υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC (ωστόσο ο gamer θα πρέπει να έχει προμηθευτεί πρώτα το παιχνίδι που είναι Amiibo-ready). Το line-up των Amiibo περιλαμβάνει ορισμένους από τους πιο γνωστούς ήρωες από τα θρυλικά games της Nintendo, όπως οι Peach, Samus, Link, Donkey Kong, Pikachu, Kirby, Fox, Yoshi και πολλοί άλλοι. Το καλό είναι ότι η Nintendo έχει προβλέψει ώστε οι Amiibo figures να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία σειρά από games για το Wii U και το New 3DS, όπως είναι τα Super Smash Bros., Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 και Yoshi’s Wooly World. Χωρίς αμφιβολία, οι Toys to Life φιγούρες της Nintendo αναμένεται να αγαπηθούν από τους πιστούς φίλους του gaming.

Διάθεση: Nortec
Τιμή φιγούρας: 15 ευρώ