Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Emirates Palace Hotel είναι το ακριβότερο δέντρο… ever!

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που πλέουν σε «θάλασσες» πετρελαίου, είναι γνωστό ότι το «φαίνεσθαι» έχει μεγαλύτερη αξία από το είναι, για αυτό και βλέπουμε πολλές περιπτώσεις υπερβολικής (στα όρια του εξωφρενικού) πολυτέλειας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της τάσης είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κόσμησε το lobby του Emirates Palace Hotel τα Χριστούγεννα του 2010. Σύμφωνα με τα ρεκόρ Guinness το συγκεκριμένο δέντρο εξακολουθεί και παραμένει ως το πιο ακριβό δέντρο όλων των εποχών, καθώς δεν στοίχισε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… 11 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια!

Emirates-Palace-hotel-unveils-most-expensive-Christmas-tree-ever
Το δέντρο που κόσμησε το 2010 τους χώρους του Emirates Palace Hotel είχε ύψος στα 13.1 μέτρα και ήταν διακοσμημένο από την βάση ως την κορυφή με σπάνιους πολύτιμους λίθους (σμαράγδια, ζαφείρια, ρουμπίνια, διαμάντια κ.α.) που ουσιαστικά συνέβαλλαν ώστε το κόστος του συγκεκριμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου να εκτοξευθεί στα 11 εκατομμύρια δολάρια. Η πλάκα είναι ότι «γυμνό» το δέντρο χωρίς τα στολίδια του κόστιζε «μόλις»… 10.000 δολάρια! Αν και το στολισμένο  δέντρο του Emirates Palace Hotel δέχθηκε τα πυρά του τύπου της χώρας τόσο για το υπερβολικό του κόστος όσο και για θρησκευτικούς λόγους (τα Ηνωμένα Εμιράτα είναι μία μουσουλμανική χώρα), ωστόσο κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στα ρεκόρ Guinness, την οποία εξακολουθεί να κατέχει ακόμη και σήμερα!

An Emirati man walks past an 11-million-Εντάξει δε λέμε ωραία η πολυτέλεια να την θαυμάζεις, αλλά το καλύτερο είναι να στολίζεις το δέντρο σου με αυτά που αγαπάς περισσότερο και που σου έχουν χαρίσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Για αυτό και πολλές φορές ένα στολίδι που δεν κοστίζει παραπάνω από 2 Ευρώ μπορεί να σου προσφέρει τόση χαρά που δεν την αντικαθιστούν ακόμη και τα ακριβότερα σμαράγδια και ρουμπίνια…