Το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024 σύμφωνα με την Pantone!

Η Pantone μόλις ανακοίνωσε το “Peach Fuzz” ή ​​το PANTONE 13-1023, το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024. Γνωστή για τα χρωματικά της πρότυπα και τις ψηφιακές λύσεις στην σχεδιαστική κοινότητα, η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα με στόχο να κινηθεί προς την ενσυναίσθηση και την κατανόηση. Μια απόχρωση μεταξύ ροζ και πορτοκαλί, το χρώμα είναι απαλό και ελκυστικό και προσφέρει «τρυφερότητα και μεταδίδοντας ένα μήνυμα φροντίδας, κοινότητας και συνεργασίας».

Αυτή η ανακοίνωση τιμά επίσης την 25η επέτειο του προγράμματος Pantone Color of the Year, το οποίο ξεκίνησε το 1999 με το Pantone 15-4020 Cerulean Blue. Με τα χρόνια, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό φαινόμενο, με στόχο να αντικατοπτρίζει και να εκφράσει την «επικρατούσα διάθεση» και τις στάσεις των παγκόσμιων κοινωνιών μας μέσω του χρώματος.

Συχνά συνδέεται με τη θεραπεία, το Peach Fuzz της PANTONE εμπνέει μια αίσθηση κοινότητας και προσφέρει μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση. Στην πραγματικότητα, η Διεύθυνση του Ινστιτούτου Χρώματος της Pantone, Leatrice Eiseman, τονίζει την ικανότητά του να προσφέρει άνεση και εσωτερική γαλήνη, επηρεάζοντας την ευημερία και την εσωτερική μας ηρεμία.

Στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του εσωτερικού σχεδιασμού, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz μπορεί να δημιουργήσει φιλόξενες ατμόσφαιρες. Αυτή η ροδακινί απόχρωση υποστηρίζεται ότι καλλιεργεί μια αίσθηση ηρεμίας και παρέχει χώρους για χαλάρωση και προσωπική ανάπτυξη. Είτε σε έναν τοίχο ζωγραφικής, στη διακόσμηση του σπιτιού ή στα έπιπλα, το χρώμα φέρνει μια απαλή ζεστασιά στους οικείους χώρους.