Τι πρέπει να περιέχει το πλατώ τυριών και αλλαντικών τα Χριστούγεννα;

Το πλατώ τυριών και αλλαντικών είναι ιδανική επιλογή για απόψε! Ένα καλό κρασί και φυσικά η καλή παρέα το συνοδεύουν σίγουρα. Τι είναι εκείνο όμως που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει και φυσικά με τι κρασί συνοδεύεται το καθένα;

Ας ξεκινήσουμε από τα κρασιά, όταν επιλέγεις λευκό κρασί τότε μπορεί να συνδυαστεί με προσούτο, παστουρμά ή ακόμα και σαλάμι αέρος. Από την άλλη το κόκκινο κρασί με αλλαντικά που έχουν περισσότερα μπαχαρικά. Φυσικά τα αλλαντικά αλλά και τα κρασιά δένουν απόλυτα με κάθε τυρί.

Όσον αφορά τα τυριά που θα έχει το πλατώ πρέπει να είναι με διαφορετικές υφές με αρκετές επιλογές να επιλέξεις ανάμεσα σε σκληρό, ημίσκληρο, μαλακό, κρεμώδες και μπλε.

Capture

Από την άλλη φυσικά στο κομμάτι των αλλαντικών θα πρέπει σίγουρα το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ που είναι εδώ για να μας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του σε συνδυασμό με τα χαμηλά λιπαρά. Από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα και χωρίς γλουτένη αποτελεί το ιδανικό προϊόν για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλη την οικογένεια.