Τι πραγματικά σημαίνει το φιλί της Πρωτοχρονιάς;

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η τελευταία ημέρα του έτους. Μπορεί να δημιουργήσεις ένα ιδανικό σκηνικό για όλη την οικογένεια με φαγητό και ποτό προκειμένου να γιορτάσετε αυτή την ημέρα. Είναι η στιγμή που θα φορέσεις τα πιο λαμπερά σου ρούχα, θα προβληματιστείς για το παρελθόν και θα πάρεις αποφάσεις για το μέλλον που έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες. Τέλος, αυτό που κάνει πιο όμορφη αυτή τη μέρα είναι το φιλί της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες ξένες παραδόσεις το πρώτο άτομο που θα συναντήσεις με τη νέα χρονιά αλλά και η φύση αυτής της συνάντησης θα σε ακολουθούν για μια ολόκληρη χρονιά. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην Ελλάδα, καθώς λέμε «μη το κάνεις αυτό γιατί θα σου πάει στραβά όλη η χρονιά» σωστά;

Το φιλί λοιπόν είναι η ενίσχυση του δεσμού ενός ζευγαριού που θέλει να διατηρήσει και στο μέλλον. Αν ένα ζευγάρι δεν φιληθεί την Πρωτοχρονιά τότε αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για τη σχέση. Για τους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση επίσης και δεν φιληθούν με κάποιον το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σημαίνει πως θα ζήσουν άλλον ένα χρόνο μοναξιάς.

Μπορεί να δώσεις το φιλί αυτό σε φίλους ή σε συγγενείς ακόμα και στον άνθρωπο που θες να είστε μαζί για μια ολόκληρη ζωή, δεν ξέρουμε αν πιάνει πάντως σκέψου καλά που θα δώσεις αυτό το πρώτο φιλί για απόψε καθώς ξέρουμε καλά και εμείς και εσύ το πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόσωπο για εσένα.