Θες να στολίσεις και δεν ξέρεις πως; Έχουμε τις καλύτερες ιδέες για σένα!

Η περίοδος των γιορτών ξεκίνησε και επίσημα πια. Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα προσπαθώντας να βρουν το ιδανικό δέντρο για να στολίσουν φέτος καθώς και να φτιάξουν την γιορτινή ατμόσφαιρα που θα τους συντροφεύει μέχρι και τις αρχές του νέου έτους.

Πέρα από τον καθιερωμένο στολισμό του δέντρου κύριο μέλημα όλων είναι φυσικά η διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Κάθε χρόνο η διάθεση αλλάζει και επομένως αλλάζει και σε πολλά σημεία η χριστουγεννιάτικη πινελιά μας στο σπίτι. Μια ανανέωση του χριστουγεννιάτικου σκηνικού πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα και δημιουργεί έντονες εντυπώσεις.

Για να ξεχωρίσετε επομένως και εσείς φέτος τις γιορτές διαβάστε τις πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Διακόσμηση με κεριά

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά τα κεριά. Ότι κεράκια και να έχετε στη διάθεσή σας χρησιμοποιείστε τα στο σωστό χρώμα και απογειώστε το γιορτινό κλίμα του σπιτιού σας. Προμηθευτείτε κεράκια στο χρώμα του κόκκινου φυσικά και του πράσινου και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια απλή βάση ενώ θα στολίστε τριγύρω με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της αρεσκείας σας. Για πιο κλασικές δημιουργίες πάρτε απλά λευκά κεράκια και δέστε γύρω τους ξυλάκια κανέλας.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κεριά

Διακόσμηση με κουκουνάρια

Το κουκουνάρι είναι κατεξοχήν το σύμβολο των Χριστουγέννων που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε σημείο του σπιτιού μας. Τοποθετώντας μερικά από αυτά σε γαβάθες και βάσεις στήσουμε ένα απλό και εύκολο σκηνικό πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού ή της τραπεζαρίας. Δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με κεριά ή και ακόμα να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κουκουνάρια

Διακόσμηση με μπάλες

Μια πρωτότυπη ιδέα για να ανανεώσετε το γιορτινό σκηνικό του σπιτιού σας είναι να διακοσμήσετε διάφορα διαφανή μπολ με μπάλες και γιρλάντες. Μια απλή βάση κέικ με καπάκι μπορεί να γίνει το ιδανικό ντεκόρ του σαλονιού σας. Γεμίστε το καπάκι της βάσης με μικρές και μεγάλες μπάλες κάθε λογής και γυρίστε το ανάποδα στη βάση.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με μπάλες

Διακόσμηση με αστέρια

Ένα συνηθισμένο σύμβολο των Χριστουγέννων είναι φυσικά και το αστέρι, επομένως δεν μπορεί να λείπει από την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σας. Με απλά σχοινιά και κορδέλες κρεμάστε αστεράκια να κρέμονται από τις κουρτίνες, τις πόρτες ακόμα και τα φωτιστικά. Συνδυάστε τα χρώματα και τις κορδέλες στους τόνους του υπόλοιπου χώρου σας και θαυμάστε το αριστούργημά σας.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με αστέρια

Διακόσμηση με κλαδιά

Για πιο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές καταστάσεις φροντίστε να τοποθετήσετε στο κατάλληλο σημείο του σπιτιού σας ένα αρκετά μεγάλο κλαδί. Στη συνέχεια χρωματίστε το και στολίστε το όπως επιθυμείτε εσείς. Το θέαμα πραγματικά θα σας αφήσει άφωνους ενώ αν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα τοποθετήστε το ακριβώς πάνω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κλαδιά