Θεματική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Οι  ιδέες της διακόσμησης του σαλονιού κατά τη Χριστουγεννιάτικη Περίοδο είναι πάρα πολλές! Είναι φυσικό κάθε χρόνο λίγο πριν στολίσετε να θέλετε να επιλέξετε ένα θέμα προκειμένου να υπάρχει άμεση σχέση στη διακόσμηση του τραπεζιού με εκείνη του δέντρου για παράδειγμα. Καθώς διαβάζετε τις ιδέες μας για τα Χριστούγεννα, όπου τις έχουμε χωρίσει θεματικά θα μαγευθείτε σίγουρα και θα θέλετε να προσθέσετε και εσείς τις μικρές ιδιαίτερες πινελιές σας οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα σας.

 

Επιλέγοντας το βασικό θέμα

Το να επιλέξετε το θέμα σας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διακόσμησης. Είναι συχνά καλύτερο να ξεκινήσετε αποφασίζοντας τι σας αρέσει ή τι θέλετε να αναδείξετε εκείνες τις ημέρες. Είστε παραδοσιακή ή σας αρέσει η σύγχρονη αίσθηση στη διακόσμηση; Υπάρχει κάποιο ειδικό στολίδι ή συναισθηματικό στοιχείο που να ξεκινήσετε έχοντας αυτό σαν επίκεντρο; Τα διακοσμητικά θέματα μπορούν να προέρχονται από πολλές διαφορετικές πηγές. Σκεφτείτε χρώματα, σχήματα, σύμβολα, μοτίβα!

 

Θέμα από χρώματα

Τα χρώματα μπορεί να παίξουν κεντρικό ρόλο στον ορισμό οποιουδήποτε θέματος. Μπορείτε να πάρετε την κλασσική εκδοχή επιλέγοντας κόκκινο ή πράσινο αλλά και να κάνετε κάτι διαφορετικό επιλέγοντας λευκό ή χρυσό.

Για μια σύγχρονη αισθητική δοκίμασε το χρυσό με ουδέτερα χρώματα προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι εξίσου όμορφο με τους αντίστοιχους παραδοσιακούς χρωματισμούς.

 

Θέμα από σχήμα ή σύμβολο

Τα Χριστούγεννα έχουν κάποια συγκεκριμένα σχήματα και σύμβολα. Αν και είναι διασκεδαστικό να αναμειγνύετε και να ταιριάζετε τα αστέρια με τις νιφάδες χιονιού και τους αγγέλους μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα αγαπημένο και να το χρησιμοποιήσετε σαν κεντρικό θέμα διακόσμησης. Η ανάμειξη ενός φωτεινού κομματιού με χρυσούς τόνους είναι ένας τρόπος να κάνετε τη διακόσμηση σας πιο δυναμική.

 

 

Θέμα από Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να δώσετε σημαντική βάση στην ολοκληρωτική διακόσμηση του σπιτιού σας σίγουρα θα διακοσμήσεις το Χριστουγεννιάτικο σου δέντρο. Επικεντρώσου λοιπόν εκεί και φρόντισε με μικρές λεπτομέρειες να κάνεις τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογο των πραγμάτων προτάσεις οι οποίες έχουν σαν κύριο άξονα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως για παράδειγμα μια πετσέτα.

 

Όποια και αν είναι η ιδέα σας, υπάρχει πληθώρα έμπνευσης στη νέα Χριστουγεννιάτικη κολεξιόν της NEF NEF προκειμένου να τροφοδοτήσετε τη δημιουργικότητα σας.