Ταινίες της Disney που εμπνεύστηκαν από πραγματικές περιοχές

Ο Αλλαντίν τραγουδούσε το ” A whole new world” και πραγματικά πολλές από τις ταινίες της Disney εμπνεύστηκαν από μέρη όπου ήδη υπάρχουν. Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό και λατρεύεις και την Disney τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου.Φυσικά σου επιτρέπουμε να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο ακούγοντας φυσικά το παρακάτω τραγούδι.

1. Το βασιλικό κάστρο στην Ωραία Κοιμωμένη είναι εμπνευσμένο από το κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία. Το συγκεκριμένο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης βρίσκεται στη Disneyland στη Καλιφόρνια αλλά το 1886 χτίστηκε το κάστρο Neuschwanstein προς τιμήν του βασιλιά Λουδοβίκου του δεύτερου.

1 2

 

 

 

 

 

 

2. Το παλάτι του Σουλτάνου από τον Αλλαντίν δημιουργήθηκε σύμφωνα με το Ταζ Μαχάλ που βρίσκεται στην Ινδία. Χτισμένο από τον αυτοκράτορα Mughal Shah Jahan για τη τρίτη σύζυγο του  Mumtaz Mahal, το Ταζ Μαχάλ ολοκληρώθηκε το 1648 και έκτοτε παραμένει ένα από τα πλέον πολύτιμα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ινδίας.

3 4

 

 

 

 

 

 

3. Οι καταρράκτες του Up είναι εμπνευσμένοι από το  Angel Falls στη Βενεζουέλα. Το Angel Falls είναι ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου με ύψος 979 μέτρα.

5 6

 

 

 

 

 

 

4. Το παλάτι στο Tangled σχεδιάστηκε με βάση το Mont-Saint-Michel στη Νορμανδία. Η ιδέα ήταν να έχουν ένα  αναγεννησιακό κάστρο σε ένα νησί, που θυμίζει το Mont St Michel στη Νορμανδία.

7 8

 

 

 

 

 

 

5. Το χωριό της Belle από τη Πεντάμορφη και το Τέρας. Το γραφικό χωριουδάκι είναι βασισμένο στα μικρά χωριά στην περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία. Η παραπάνω εικόνα είναι από την πόλη Riquewihr της Γαλλίας και σκοπός είναι να δείξει πως η Belle καταγόταν από μια φτωχή επαρχιακή πόλη.

9 10

 

 

 

 

 

 

6. Και φυσικά η Παναγία των Παρισίων από τον καθεδρικό ναό της Notre Dame στο Παρίσι. Χτισμένη το 1345, η Notre Dame παραμένει ένας από τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς του κόσμου.

11 12