Ταξίδι στην ιστορία της Τεκίλα

Μια υπέροχη κινηματογραφική ξενάγηση, την ιστορία και το ταξίδη της τεκίλα μας παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Jose Cuervo, με την προβολή του ντοκιμαντέρ “All About Tequila, a documentary by Jose Cuervo” σε μια ξεχωριστή βραδιά στο κέντρο της Αθήνας. Η Νο.1 τεκίλα στον κόσμο, με ιστορία 220 και πλέον ετών, υποδέχθηκε εκπροσώπους των media και της ελληνικής bartending σκηνής σε μια απολαυστική πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο ΆΣΤΟΡ.

Capture

Με βασικό παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ τον Στέλιο Παπαδόπουλο, Global Ambassador της Casa Cuervo, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  ένα μαγικό ταξίδι στο Μεξικό, με αφετηρία την Tequila Town ή καλύτερα «τη γη της μπλε αγαύης», εκεί όπου δημιουργήθηκε η Jose Cuervo, πίσω στο 1795.

Capture

Το ντοκιμαντέρ μας ταξίδεψε από την Tequila Town στους πρόποδες του ηφαιστείου Tequila, μια περιοχή που έχει αναδειχθεί σε πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, εκεί όπου απλώνονται αμέτρητα εκτάρια αγαύης, την οποία οι άνθρωποι της Cuervo περιμένουν υπομονετικά να μεγαλώσει για πάνω από 7 χρόνια, μέχρι οι jimadors (θεριστές) ξεκινήσουν το θερισμό με σκοπό να φτάσουν στην καρδιά του φυτού (piña). Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ μας ταξίδεψε πίσω στην Tequila Town, εκεί όπου δεσπόζει η «La Rojena», το παλαιότερο αποστακτήριο στη Λατινική Αμερική από το 1812, στο οποίο καθημερινά φτάνουν οι καθαρισμένες piñas, για να αργοψηθούν (από 36 έως 40 ώρες) και στη συνέχεια να αποδεσμεύσουν το «νέκταρ» το οποίο μας δίνει το μοναδικό αυτό απόσταγμα που ακούει στο όνομα Τεκίλα.

Capture

Έντονα χρώματα, ολοζώντανες εικόνες, μύθοι, παραδόσεις, βαθιά ιστορία, μεξικάνικο ταπεραμέντο, δεξιοτεχνία και σεβασμός στην προσήλωση και τη μαγεία που κρύβεται γύρω από τη δημιουργία κάθε σταγόνας tequila Jose Cuervo, μεταμόρφωσαν μια ήσυχη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας σε μια μοναδική οπτικο-ακουστική (αλλά και γευστική) εμπειρία με τους καλεσμένους να κάθονται αναπαυτικά στις θέσεις τους απολαμβάνοντας ταυτόχρονα cocktails με Jose Cuervo Tradicional όπως Tradicional Paloma, Tradicional Pink Paloma & Tommy’s Margaritas.

Capture

Το «All About Tequila, a documentary by Jose Cuervo» μας ξεδίπλωσε απλόχερα τη ιστορία πίσω από το Μεξικό και την τεκίλα, γοητεύοντας μας με τη μαγεία που κρύβει μέσα της κάθε σταγόνα Jose Cuervo!