Ταξιδεύετε με παιδιά; Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα tips

Η περίοδος των εορτών δεν είναι πια μακρινή αλλά έχει ήδη ξεκινήσει και όσοι έχετε κάνει ταξιδιωτικά σχέδια είτε για να βρεθείτε με συγγενείς στον τόπο καταγωγής σας, είτε για να επισκεφθείτε κάποιον άλλο προορισμό, έχετε κατά πάσα πιθανότητα δύο πονοκεφάλους: Πρώτον, που θα χωρέσετε όλα τα ρούχα που έχετε σκεφτεί να πάρετε μαζί και δεύτερον, πως θα κάνετε ένα ήρεμο, χωρίς ταλαιπωρία, ταξίδι με τα παιδιά.

Για να απαλλαγείτε από το δεύτερο πονοκέφαλο (για τον πρώτο ακόμα προσεύχομαι να γίνει πραγματικότητα το βαλιτσάκι του Σπορ Μπίλυ), έχουμε συγκεντρώσει τις ακόλουθες, χρήσιμες συμβουλές:

1. Eικονογραφημένα βιβλία/Αυτοκόλλητα με χάρτινο εξώφυλλο. Πολύ ελαφριά και εξασφαλίζουν διασκέδαση μακράς διάρκειας…

Ειδικά τα βιβλία με τα αυτοκόλλητα έχουν το θετικό πως αν συμπληρωθούν από το παιδί κατά τη διάρκεια αναμονής μιας πτήσης, μπορείτε να αφήσετε το βιβλίο στον κάδο ανακύκλωσης. Έτσι, κι αλλιώς το παιδί αποκλείεται να ασχοληθεί ξανά μαζί του.

Βιβλίο-Τσαντάκι με αυτοκόλλητα Πριγκίπισσες-Εκδόσεις Μίνωας
Βιβλίο-Τσαντάκι με αυτοκόλλητα Πριγκίπισσες-Εκδόσεις Μίνωας
Βιβλίο με αυτοκόλλητα Mickey-Minnie-Εκδόσεις Μϊνωας
Βιβλίο με αυτοκόλλητα Mickey-Minnie-Εκδόσεις Μϊνωας

 

Βιβλίο με 1000 χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα-Εκδόσεις Μίνωας
Βιβλίο με 1000 χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα-Εκδόσεις Μίνωας

Αν τα παιδιά σας έχουν ξεπεράσει τη φάση του “παραμυθιού” μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα παιδικό μυθιστόρημα σε μέγεθος τσέπης.

"Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς-Το Νέφος" Andrew Lane-Εκδόσεις Μεταίχμιο
“Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς-Το Νέφος” Andrew Lane-Εκδόσεις Μεταίχμιο

2. Τ-shirts. Είναι ελαφριά και σίγουρα θα χρειαστούν όταν ο μπόμπιρας ή η μικρή σας λερώσει το μπλουζάκι που ήδη φορά (φαινόμενο που θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια). Πακετάρετε πολλά για το ταξίδι αλλά και φροντίστε να έχετε 1-2 στη χειραποσκευή σας.

Μακρυμάνικο t-shirt για αγόρια H&M (9,99€)
Μακρυμάνικο t-shirt για αγόρια H&M (9,99€)
Κοριτσίστικο ζέρσει τοπ H&M (4,99€)
Κοριτσίστικο ζέρσει τοπ H&M (4,99€)

3. Το δικό του backpack. Τα κορίτσια μαθαίνουν από πολύ μικρά πως η τσάντα είναι το “βασίλειο” τους αλλά και τα αγόρια θέλουν να έχουν την τσάντα με τα δικά τους πράγματα. Είναι μια καλή ευκαιρία να γλιτώσετε λίγο βάρος. Στο παιδικό backpack μπορείτε να τοποθετήσετε τα χάρτινα βιβλία, την παιχνιδομηχανή του, το παγούρι του, κάποιο σνακ, την αγαπημένη της κούκλα, τα λούτρινα ή τη φιγούρα κάποιου σούπερ ήρωα με την οποία παίζει.

DER 3-Stripes μικρό Backpack Adidas
DER 3-Stripes μικρό Backpack Adidas
Disney World Backpack by Samsonite
Disney World Backpack by Samsonite

4. Η “θαυματουργή” παιδική ταινία. Αν ταξιδεύετε με laptop ή notebook, φροντίστε να έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο μερικές παιδικές ταινίες που θα αποβούν σωτήριες όταν το παιδί αρχίσει την γκρίνια.

5. Το κίνητρο. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά το χρόνο οπότε το “σε λίγο φτάνουμε” μπορεί να μοιάζει αιώνας…Όταν έχετε εξαντλήσει όλα τα μέσα, παίξτε τον τελευταίο “άσο στο μανίκι” και δώστε το ένα λόγο για τον οποίο αξίζει να κάνει λίγη υπομονή ακόμα: δείξτε του το φυλλάδιο, ή ακόμα καλύτερα τα εισιτήρια που έχετε προαγοράσει για κάποια δραστηριότητα στον τόπο που επισκέπτεστε. Μπορεί να είναι ο ζωολογικός κήπος, κάποιο παιδικό μουσείο, ένα θεματικό πάρκο. Οτιδήποτε κάνει το παιδί σας να πειστεί πως η υπομονή του, θα ανταμειφθεί!

Kαλό ταξίδι!