Ταρτάκια με κανέλα, πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας ή δοκιμάστε τα το πρωί μαζί με τον ζεστό καφέ σας. Ότι και αν προτιμήσετε ένα είναι σίγουρο δεν θα φάτε μόνο ένα!

Υλικά για τη ζύμη:
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό από τη βρύση
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Υλικά για τη γέμιση:
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
15 αμύγδαλα καβουρδισμένα
15 φουντούκια καβουρδισμένα
1 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
1 κουτ. σούπας σταφίδα ξανθή
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να δούμε το μείγμα μας να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια ψησίματος μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.

Θρυματίζουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα με τον πλάστη, για να μην είναι ολόκληρα. Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ρευστή μάζα. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) γέμιση σε κάθε ταρτάκι.

Τα αποξηραμένα φρούτα (φέτα πορτοκάλι ή μπανάνα ή οποιοδήποτε της αρεσκείας μας) τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση και αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα για να τα προστατεύσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά στον αέρα.

Καλή απόλαυση!