Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες της χρονιάς που πέρασε!

΄Ολοι θέλουν να έχουν μια θέση σε αυτό και πολλές φορές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουν (και όταν το κάνουν, γεμίζουν από υπερηφάνεια). Ο λόγος; Μα το βιβλίο Γκίνες φυσικά που κάθε χρόνο κυκλοφορεί ανανεωμένο με νέα επιτεύγματα, με αποτέλεσμα οι τίτλοι να αλλάζουν χέρια μέσα σε 365 μέρες. Στο φετινό βιβλίο θα συμπεριληφθούν τα 10 πιο τρελά επιτεύγματα που ούτε έχετε σκεφτεί ποτέ στη ζωή σας! Σας δίνουμε ιδέες; Ίσως…

Ντριφτάρισματα γύρω από αμάξι που κινείται… στις 2 ρόδες

Ο Zhang Shengjun κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο, μπαίνοντας σε μια BMW M4 Coupe και ξεκίνησε τα ντριφταρίσματα γύρω από ένα Mini Cooper που ισοροππούσε στις 2 ρόδες με οδηγό τον Han Yue. Κάνοντας λοιπόν 10 κύκλους μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά και να κερδίσει τη θέση του στο βιβλίο.

guines1

Ο μεγαλύτερος μαξιλαροπόλεμος

Συνολικά 4.201 λάτρεις του μαξιλαροπόλεμου μαζεύτηκαν σε ένα στάδιο της Νότια Ντακότα και μόλις δόθηκε το σύνθημα τα μαξιλάρια ξεκίνησαν τη μάχη. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό έγινε για να σπάσει το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ

guines2

Το μεγαλύτερο άλμα φορτηγού από ράμπα

Ένα ιπτάμενο φορτηγό με μηδενικό περιθώριο λάθους κάλυψε στον αέρα μια απόσταση 25.5 μέτρων. Το φορτηγό επιτάχυνε, σκαρφάλωσε στη ράμπα και έτσι απλά… απογειώθηκε! Και αν αυτό δεν σας φάνηκε αρκετά φαντασμαγορικό, οι διοργανωτές έβαλαν ένα όχημα της Φόρμουλα 1 να περάσει κάτω από το φορτηγό όσο αυτό ήταν στον αέρα!

guines3

Η γρηγορότερη… μπουλντόζα

Εάν εκνευρίζεστε και πατάτε την κόρνα κάθε φορά που συναντάτε μία αργοκίνητη μπουλντόζα στο δρόμο σας, ο Matthew Lucas θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε, καθώς κατάφερε να πιάσει τα 115 χλμ/ώρα οδηγώντας μία μπουλντόζα. Φυσικά, μία θέση στο βιβλίο Γκίνες δικαιωματικά του ανήκει!

guines4

Καλάθι… με την «όπισθεν»

Ο Corey Law, άσσος στο μπάσκετ, κατάφερε να «βάλει καλάθι» στο ρεκόρ Γκίνες για το μακρύτερο καλάθι με πλάτη στη μπασκέτα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να στείλει τη μπάλα σε μια απόσταση 25 μέτρων!

guines5

Ο ταχύτερος δρομέας… «στα τέσσερα»

Katsumi Tamakoshi ονομάζεται ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, όπου διεκδίκησε τον τίτλο του ταχύτερου δρομέα «στα τέσσερα» και τον έκανε δικό του τρέχοντας 100 μέτρα μέσα σε 15.86 δευτ.

guines6

Ο ταχύτερος σκύλος… στα δύο πόδια

Ο Jiff έχει ένα μοναδικό ταλέντο, να τρέχει στα 2 πόδια. Το αφεντικό του κατάφερε να τον κάνει να κερδίσει τη θέση στο βιβλίο Γκίνες, τρέχοντας 10 μέτρα με τα πίσω πόδια σε 6.56 δευτερόλεπτα, ενώ έτρεξε και 5 μέτρα με τα μπροστινά του σε χρόνο 7,76!

guines7

Οριακό παρκάρισμα με ντριφτ

Ο Han Yue, σπάζοντας το ρεκόρ για μια ακόμα φορά του στενότερου παρκαρίσματος, όχι μόνο χώρεσε στη θέση αλλά και χώρεσε και στο βιβλίο Γκίνες οδηγώντας το τρίθυρο Mini!

guines8

Η μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο

Ο Nick Stoeberl, κωμικός στο επάγγελμα, είναι πλέον ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο. Με μήκος 10,1 εκατοστά δεν έχει τη δυνατότητα να γλύψει μόνο τη μύτη του αλλά και τον αγκώνα του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

guines9

Ταχύτερη πληκτρολόγηση με τη… μύτη

Ο Khursheed Hussain κατάφερε να πληκτρολογήσει σε μόλις 47,44 δευτερόλεπτα τη φράση «Guinness world records have challenged me to type this sentence using my nose in the fastest time» («Τα διεθνή βραβεία Γκίνες με προκάλεσαν να πληκτρολογήσω αυτή την πρόταση χρησιμοποιώντας τη γλώσσα μου, στον ταχύτερο χρόνο»), κερδίζοντας έτσι τον τίτλο της πιο γρήγορης μύτης!

guines10