Τα 5 πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο

Χιλιάδες λαμπερά φώτα, πολύχρωμα μπιχλιμπίδια και ώρες ανθρώπινης εργασίας για να κατασκευαστούν τα μεγαλύτερα και πιο μαγικά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο. Ετοιμαστείτε να λιποθυμήσετε…

Rockefeller Center Christmas Tree, New York, USA

Η Νέα Υόρκη προσελκύει δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά ο χειμώνας είναι μαγικός. Η επίσκεψη τον Δεκέμβριο σημαίνει ότι θα δείτε το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center, με τα φώτα του να είναι αναμμένα γύρω στην 1η Δεκεμβρίου. Θεωρείται ο «Φάρος των διακοπών της Νέας Υόρκης», η ιστορία του δέντρου πηγαίνει πίσω οκτώ δεκαετίες στο 1931.

Έχει ύψος 79 πόδια, με 50.000 φώτα και ένα τρισδιάστατο αστέρι Swarovski, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Daniel Libeskind το 2018 και καλύπτεται από τρία εκατομμύρια κρύσταλλα.

Vilnius Christmas Tree, Lithuania 

Για πολλά χρόνια, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας έχει αναγνωριστεί για μια από τις πιο όμορφες εκθέσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων στον κόσμο. Κάθε χρόνο, το θέμα του δέντρου αλλάζει. Τα προηγούμενα θέματα περιελάμβαναν τον χρόνο, το σκάκι και το μωβ χρώμα.

Το εντυπωσιακό δέντρο του Βίλνιους επιστρέφει στην πλατεία του καθεδρικού ναού. Είναι σχεδιασμένο από τον Dominykas Koncevičius και είναι εμπνευσμένο από τη γοητεία του με τη γεωμετρία των νιφάδων χιονιού. Το λαμπερό λευκό θαύμα έχει ύψος 88 πόδια και έχει σχεδιαστεί για να το θαυμάζουμε από απόσταση.

Rio Di Janeiro Christmas Tree, Brazil

Το Ρίο Ντι Τζανέιρο ανεβαίνει ένα επίπεδο όταν πρόκειται για την επίδειξη του χριστουγεννιάτικου δέντρου του. Πως? Το κατασκευάζουν πάνω στο νερό. Είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο που φτάνει τα 278 πόδια (το 2007, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες).

Οι παραδόσεις on-off ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1996, μαζί με μια εκθαμβωτική επίδειξη πυροτεχνημάτων την ημέρα που ανάβουν τα φώτα. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στο Ρίο για να δουν την πολύχρωμη οθόνη να επιπλέει στη λιμνοθάλασσα Rodrigo de Freitas.

Mount Ingino Christmas Tree, Gubbio, Italy

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο. Λοιπόν, κάπως.

Κατευθυνθείτε στη μεσαιωνική πόλη Gubbio της Ιταλίας για να δείτε αυτή την εκπληκτική φωτεινή οθόνη μήκους 2.000 ποδιών, διακοσμημένη σε πεύκα στην πλαγιά του όρους Ingino. Η κορυφή του δέντρου, που φτάνει μέχρι την κορυφή της Βασιλικής του Προστάτη Sant’Ubaldo, στέφεται με ένα λαμπερό λευκό πεφταστέρι.  Φωτίζεται κάθε χρόνο από τις 7 Δεκεμβρίου στις 18:30 από την Piazza Gramsci, με τον Πάπα Βενέδικτο XVI και τον Πάπα Φραγκίσκο να έχουν προηγουμένως την τιμή να ανάψουν τα φώτα.

Strasbourg Christmas Tree, France

Επιστροφή σε ένα πιο παραδοσιακό δέντρο. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου, αλλιώς γνωστή ως Christkindlsmärik, είναι η πιο δημοφιλής αγορά της Γαλλίας που χρονολογείται από τα μέσα του 1500 και είναι γνωστή ως η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Βρίσκεται στην Place Kléber, η εορταστική αγορά γίνεται ακόμα πιο μαγική με το εμβληματικό κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Με ύψος πάνω από 30 μέτρα, το δέντρο είναι διακοσμημένο με 7 χιλιόμετρα νεραϊδοφώτα και περίπου 400 μπιχλιμπίδια και έχει εμφυτευμένα 50 έως 80 επιπλέον κλαδιά για να φαίνεται πιο παχουλό. Συνολικά, χρειάζονται περίπου 250 αεργατοώρες για να δημιουργηθεί η τελική εμφάνιση.