Τα 5 λάθη που πρέπει (οπωδήποτε) να αποφύγεις στο χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και είμαστε έτοιμοι ώστε το σπίτι μας να “φορέσει” τα γιορτινά του! Άλλωστε η διακόσμηση των Χριστουγέννων έχει τον χαρακτήρα “ιεροτελεστίας”, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση και ξεχωριστή προσοχή ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, προσέχοντας από τις γιρλάντες που θα κρεμάσουμε στα παράθυρο μέχρι τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που ως γνωστόν είναι το A και το Ω στην διακόσμηση των Χριστουγέννων. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε ο στολισμός του σπιτιού τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και πολλές φορές (άθελα μας) κάνουμε “λάθη” που μπορεί να μας στοιχίσουν (και σε κόπο και σε χρήμα). Για αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, καθώς ψάξαμε και σημειώσαμε τα 5 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

1. Φορτώνεις πολύ τον χώρο! 

Αντί για γιορτινή ατμόσφαιρα, το σαλόνι σου με τα τόσα στολίδια και διακοσμητικά γίνεται κιτς. Γι’αυτό πρόσεξε με την υπερβολή. Καταλαβαίνουμε ότι θες να μπεις για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο mood, ωστόσο και τα λίγα μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο.

2. Επικρατεί μόνο το κόκκινο και το πράσινο!

Αν και θεωρούνται παραδοσιακά και κλασσικά χρώματα των Χριστουγέννων, δεν είναι τα μοναδικά. Διάλεξε κάτι πιο χρυσό και ασημένιο, γιατί μπορούν να προσφέρουν μια ωραία αρμονία.

3. Το δέντρο δεν βρίσκεται σε σωστό σημείο! 

Αν βρίσκεται σε σημείο που ενοχλεί, τότε είναι προφανές ότι πρέπει να του αλλάξεις θέση. Κι ας μην είναι στο παράθυρο για να φαίνεται. Ας είναι σε κάποια γωνία του σαλονιού καλύτερα απ’το να πέφτουν κάθε τρεις και λίγο τα στολίδια.

4. Μην το παρακάνεις με την εξωτερικό χώρο! 

Για εσένα που έχεις αυλή στο σπίτι και θες να διακοσμήσεις και αυτή, τότε πρέπει να προσέξεις με την υπερβολή. Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο.

5. Στολίζεις τα πάντα! 

Δεν αφήνεις καμία επιφάνεια χωρίς να βάλεις και κάτι διακοσμητικό. Όμως όσα περισσότερα βάζεις, τόσα περισσότερο χάνει και την αισθητική του το σπίτι.