Σφηνάκια μπισκότου

Και ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει ταυτόχρονα γάλα και μπισκότο μαζί; Όλοι φαντάζομαι το έχουμε κάνει αυτό συνήθως τα Σαββατοκύριακα που έχουμε περισσότερο χρόνο. Τώρα γίνεται καλύτερο καθώς η κούπα θα είναι από μπισκότο ενώ μέσα θα έχει το γάλα. Έτσι θα μπορείς να πίνεις μια γουλιά από το γάλα σου και ταυτόχρονα να δαγκώνεις και λίγο από τη κούπα σου.

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Για το εσωτερικό
1 φλιτζάνι μαύρη λιωμένη σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα ΝΟΥΝΟΥ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λαδώνουμε τα καλούπια για τα muffins. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σταδιακά προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στα καλούπια πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ώστε να μείνει κενό ενδιάμεσα και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τοποθετούμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τα μισά του ποτηριού και το γυρίζουμε ώστε να πάει σε όλο το εσωτερικό η σοκολάτα. Αφήνουμε τα σφηνάκια στο ψυγείο να κρυώσουν και μετά τοποθετούμε γάλα. Τέλος, απολαμβάνουμε!

afisa_PRINT

Η αγαπημένη μας εταιρεία ΝΟΥΝΟΥ μας παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα δείχνοντας την αγάπη της για τα παιδιά. Η προσφορά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στο παιδί, είναι κεντρικός άξονας που διατρέχει όλες τις δράσεις τις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ. Στο πλαίσιο αυτό και με σεβασμό στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες,  το ΝΟΥΝΟΥ προσφέρει έμπρακτα αγάπη με το νέο  πρόγραμμα  «Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!».

Στόχος του νέου προγράμματος είναι να  καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε γάλα, προσφέροντας συνολικά 250.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ σε όλα τα παιδιά που ζουν σε ελληνικούς φορείς και οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα για το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Παιδικά Χωριά SOS», την «Κιβωτό του Κόσμου», κι επιλεγμένους φορείς από την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και την οργάνωση «Μπορούμε».

Αλλά για το ΝΟΥΝΟΥ δεν αρκεί η προσφορά σε είδος. Μέσω του www.enapotirigala.gr το ΝΟΥΝΟΥ δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς να προσφέρουμε έμπρακτα αγάπη, αφιερώνοντας μια δική μας δημιουργία (ζωγραφιά, κατασκευή, ευχή) στα παιδιά. Το ΝΟΥΝΟΥ θα μετατρέψει τις αφιερώσεις σε έμπρακτη κίνηση αγάπης, (ημερολόγια, κάρτες, αφίσες) που θα μοιράσει στα παιδιά όταν τα επισκεφθεί στο χώρο τους, αλλά και θα ενισχύσει τα bazaar των ιδρυμάτων στις γιορτές.

Σας  προσκαλούμε στο  «Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!» για να προσφέρουμε όλοι μαζί, πολλά χαμόγελα & αγάπη σε όλα τα παιδιά! Δημιουργείστε και κοινοποιήστε (share) τις δημιουργίες που σας αρέσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hastag: #enapotirigala ενισχύοντας έμπρακτα την επικοινωνία της συγκεκριμένης ΕΚΕ δράσης από το ΝΟΥΝΟΥ!