Επτά τοξικοί άνθρωποι που δεν έχουν θέση στην ζωή σου το 2015

Είναι ήδη Δεκέμβριος και εντός ολίγου ανατέλλει το 2015! Απίστευτο αλλά ο χρόνος κυλάει και τα έτη διαδέχονται το ένα το άλλο με ευκολία! Ο καινούριος χρόνος φέρνει μαζί του- όπως πάντα- ελπίδα, προσμονή και προσδοκία για αλλαγές.

Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το 2015 είναι στο χέρι σου. Έχει να κάνει με αποφάσεις και επιλογές. Μία από τις πιο σημαντικές είναι να σταματήσεις να έχεις γύρω σου κακούς ανθρώπους. Προσωπικότητες και συμπεριφορές που σου χαλάνε τη μέρα και σε γεμίζουν με τοξικές σκέψεις και βλαβερά συναισθήματα.

Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις “με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις”…Άσε τις παρακάτω κατηγορίες “φίλων και εραστών” και καλή χρονιά!

1. Αυτούς που σου προκαλούν περισσότερο άγχος.

Το έχεις και μόνος σου και μάλιστα δεν είναι κακό όταν μπορείς να το μετατρέψεις σε κάτι δημιουργικό.Αλλά όλοι αυτοί που είναι γύρω σου και με το που του βλέπεις σου ανεβαίνει η πίεση και καρδιοχτυπάς. Γιατί;

2. Αυτούς που σε χρησιμοποιούν.

Για να είμαστε δίκαιοι όλοι μας χρησιμοποιούν και όλους τους χρησιμοποιούμε. Αλλά είναι σημαντικό μετά από την κάθε χρήση να αισθάνεσαι όμορφα. Να έχεις κερδίσει κάτι, να είσαι σε θέση να πας ένα βήμα παραπέρα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα “πάρε-δώσε”. Όμως αυτοί που στο τέλος σε αφήνουν χωρίς ανάσα, χωρίς συναίσθημα και σε κάνουν να νιώθεις άχρηστος πρέπει να φύγουν.

3. Αυτούς που δε σε σέβονται.

Μπορείς να τους δείρεις και λίγο πριν τους πετάξεις έξω από την ζωή σου!

4. Αυτούς που κάνουν τα πάντα για να σε πληγώνουν.

Βγάζουν απωθημένα, σε θεωρούν σάκο του μποξ, σε βρίσκουν εύκολο και αρχίζουν να χτυπάνε με λόγια και πράξεις. Δεν σε υπολογίζουν, γιατί να τους κάνεις το χατίρι;

5. Αυτούς που δε σταματάνε να σου λένε ψέματα.

Όλοι λέμε ψέματα αλλά το κάθε ψέμα διαφέρει. Αν είναι μικρό και χωρίς να πληγώνει έχει καλώς. Αν είναι να απαλύνει πόνο και να φέρει ισορροπία πάλι δικαιολογείται. Αλλά αυτοί που τα λένε χωρίς σταματημό, αυτοί που το έχουν κάνει επάγγελμα για κάθε λόγο και κάθε στιγμή θέλουν πέταμα.

6. Αυτούς που παριστάνουν τον φίλο και σε θάβουν με το που θα γυρίσεις την πλάτη σου.

Και μόνο που χαλάνε σχέσεις, φιλίες, επηρεάζουν την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσένα και μπορεί να σου βάλουν τρικλοποδιά σε φιλικές, ερωτικές ή επαγγελματικές σχέσεις θέλουν…σκότωμα!

7. Αυτούς που επιμένουν να σε γυρίζουν πίσω…σε συνήθειες, τρόπο ζωής και σκέψης.

Η ζωή αλλάζει κάθε ώρα και στιγμή. Και εσύ αλλάζεις, μαζί. Ο τρόπος που ζεις, αυτά που κάνεις, η εξέλιξη που έχεις, όλα διαφέρουν και σε βοηθάνε να πορχωρήσεις και να γίνεις καλύτερος. Αυτοί που είναι εκεί για να σε κρατάνε σε ένα νεκρό παρελθόν , να σου θυμίζουν μια παλιά ζωή που δεν έχει νόημα αφού -εκ των πραγμάτων- είναι κάτι που έγινε, άφησε το σημάδι του και πέρασε, δεν έχει νόημα να σε απασχολεί. Όλους αυτούς τους “κολλημένους”, αυτά τα βαρίδια…πέταξέ τα!

Happy 2015 και ας μη λέμε πολλά παρά μόνο όσα έχουν αξία και νόημα!