Η μεγαλύτερη αποκάλυψη για τον Άγιο Βασίλη (video)

Θυμάσαι πότε έπαψες να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη; Αν το καλοσκεφτείς ήταν νωρίτερα από όσο φαντάζεσαι ή από όσο έχεις στο μυαλό σου επειδή έχουν περάσει …χρόνια πολλά!

Αν και οι γονείς ,παρέα με δασκάλους και άλλους μεγάλους θέλουν να πείσουν το παιδί τους ότι ένας ηλικιωμένος κύριος πετάει “ψηλά στον ουρανό” παρέα με ταράνδους και έλκηθρα, τη στιγμή που παίρνει σβάρνα όλο τον κόσμο και μπαινοβγαίνει σε καμινάδες, τζάκια και παράθυρα, μία επερχόμενη έρευνα -του επιστήμονα Andrew Shtulman απο το Πανεπιστήμιο Occidental- υποστηρίζει οτι ένα παιδί δε μπορεί να πιστέψει για πολύ αυτό το παραμύθι.

Αυτή την ιστορία που “διαλύει” με ευκολία νόμους φυσικής, χωροχρόνο και κάθε λογική. Τα παιδιά να μεν έχουν πίστη και αγαπάνε αυτόν τον υπέροχο παππού που τους έχει επιβάλλει η παράδοση αιώνων- και καλά κάνουν αφού αυτός ο χαρακτήρας έχει αγάπη και πολιτισμό- αλλά δεν κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια!

Κάθε πιτσιρίκι τον επιθυμεί και τον περιμένει αλλά δεν κρατάει για πολύ αυτή η γοητευτική παράδοση αιώνων. Όλοι και ο καθένας ξεχωριστά- πολύ σύντομα κατανοεί οτι ο μπαμπάς και η μαμά είναι ο μοναδικός και ένας Άγιος Βασίλης της ζωής του…

Άντε και του χρόνου!