“Χριστούγεννα Μαζί” στη μαγευτική και κοσμοπολιτική Σύρο!

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων φορά τα γιορτινά της και σας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να εορτάσουμε «Χριστούγεννα Μαζί»! Με μουσική, χορό, τραγούδι, θέατρο, κινούμενα σχέδια, ψυχαγωγικά δρώμενα και πολλές άλλες εκπλήξεις, μαζί με τα στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τη συνεργασία  φορέων και την υποστήριξη χορηγών, αισιοδοξούμε  να μεταφέρουμε  κατοίκους και επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων! Να σκορπίσουμε σε κάθε γωνιά του νησιού μας ελπίδα, χαρά και ζεστασιά!

Το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα δοθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου Δένδρου μας στο κέντρο της Πλατείας Μιαούλη, μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο μας. Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας θα ανοίξει η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρα των Κυκλάδων με εκατό παιδικές φωνές και χίλιες νότες και μια έκπληξη, ξεκινώντας με τον πιο αισιόδοξο τόνο το χριστουγεννιάτικο ταξίδι, και θα ακολουθήσει η ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία θα πλημμυρίσει την ατμόσφαιρα με γιορτινές jazz μελωδίες.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους μικρούς μας φίλους θα είναι για 8η συνεχή χρονιά «Το Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών», του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα παιδιά, μικρά και «μεγάλα», φέρνοντας μαζί τη φαντασία, το κέφι, τη δημιουργικότητα, το χαμόγελο και τη χαρά τους, θα μπορούν να επισκέπτονται «Το Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» και να συμμετέχουν στις γιορτινές δράσεις του, από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Κι επειδή τα Χριστούγεννα, εκτός από ημέρες χαράς, είναι και ημέρες αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης, το πολιτιστικό μας πρόγραμμα φιλοξενεί εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ώστε να αποτελέσουν την αφορμή να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη στήριξη στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Δεν χρειάζονται πολλά!
Ένα γλυκό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά και όλη τη θετική μας ενέργεια για να περάσουμε τα πιο ξεχωριστά
«Χριστούγεννα Μαζί» στη Σύρο!