Προετοιμάζουμε το σπίτι για τα Χριστούγεννα

χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν(αλήθεια!) και πριν μπούμε στη διαδικασία να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στο χώρο μας που θα φέρουν σιγά σιγά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και κατά συνέπεια διάθεση.

Ιδού μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες επιλογές στο χώρο, δίχως να είναι ακόμα Χριστούγεννα:

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Ένα deco trend που μπορούμε να υιοθετήσουμε κι όλο το χρόνο αν θέλουμε. Τα χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε μακρύ καλώδιο, ιδανικά τα κλασικά, μικρά, λευκά φωτάκια, μπορούν να ομορφύνουν κάθε γωνιά του σπιτιού.

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ρομαντικές κουνουπιέρες στην κρεβατοκάμαραromantic-bedroom-cover-625x383romantic-bedroom-10 romantic-bedroom-7

φωτίσουμε ένα καθρέφτηx-mas-lights-mirror-564x550

Ή να διαμορφώσουμε μια φωτεινή κουρτίνα στο παράθυροx-mas-lights-curtain-2

Πινελιές Κόκκινου!

Προσθέτουμε κάποιες κόκκινες πινελιές στο χώρο, που μπορεί να είναι από μαξιλαράκια και ριχτάρια ως ένα κατακόκκινο σερβίτσιο για τον καφέ ή το τσάι μας. red-cushionsred-cups

Το κόκκινο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα, αλλά και με την αγάπη και το πάθος! Κι εμείς αγαπάμε με πάθος τα Χριστούγεννα!

Η αξία της Κανέλας

Η μυρωδιά της κανέλας είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές των Χριστουγέννων. Έτσι, μπορούμε είτε να κάνουμε κάποιες διακοσμητικές συνθέσεις με ξύλα κανέλας.cinamon-xmas-decor

Είτε να φτιάξουμε ένα αρωματικό χώρου με κανέλα και άλλα υλικά που θα ενεργοποιεί την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων από τη μυρωδιά και μόνο!

Συνδυασμοί

  • 2 ξύλα κανέλας
  • 4 κομμάτια καραμελωμένου τζίντζερ
  • 1 σκελίδα μοσχοκάρυδου

ή

  • Φλούδες από δύο μήλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 σκελίδες μοσχοκάρυδου

ή

  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • Φλούδα από ένα μήλο
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 2 σκελίδες μοσχοκάρυδου

Τρόπος παρασκευής

Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μόλις φτάσει σε βρασμό, χαμήλωσε τη φωτιά.

Ρίξε τα υλικά της προτίμησης σου στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Τσέκαρε κάθε μισή ώρα περίπου για να βεβαιωθείς πως δεν έχει εξατμιστεί το νερό, και πρόσθεσε κι άλλο αν χρειαστεί.

Η μυρωδιά του μείγματος μπορεί να διαχέεται μέχρι και 2 μέρες στο χώρο κάθε φορά που καίει σε χαμηλή φωτιά.

Ακόμα και μισή ώρα βρασμού αρκεί για να πλημμυρίσει ο χώρος με μυρωδιάπου θυμίζει φθινόπωρο και φρεσκοψημένα κουλουράκια.

Φυσικά, όλες τις παραπάνω ιδέες μπορούμε να τις εφαρμόζουμε όλες τις εποχές του χρόνου ;-)