Πόσα πιρούνια τελικά θα χρησιμοποιήσω για να φάω στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Αν είσαι καλεσμένη σε επίσημο δείπνο και έχεις άγχος για το πόσα πιρούνια θα χρησιμοποιήσεις ή τι θα κάνεις όλα αυτά τα πιάτα που έχεις μπροστά σου κράτα σημειώσεις γιατί το xmaslife φροντίζει για σένα ακόμα μια φορά! Έτσι η μαμά του αγοριού σου δε θα σε πιάσει αδιάβαστη..τώρα για το πως θα καθαρίσεις το μήλο με το μαχαιροπίρουνο μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω..

1. Η πετσέτα μέσα στο πιάτο

Η πετσέτα που βρίσκεται μέσα στο πιάτο σε καμία περίπτωση δε χρησιμεύει για σαλιάρα σε ένα επίσημο γεύμα. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται για να την βάλεις στα πόδια σου προκειμένου να αποφύγεις ψίχουλα ή οτιδήποτε άλλο μπορούσε να ξεγλιστρήσει από το πιάτο σου και να λερώσει το φόρεμα σου.Τέλος, με αργές κινήσεις μπορείς να την χρησιμοποιείς προκειμένου να σκουπιστείς αλλά πάντα με διακριτικότητα.

love-forks-napkin-meal_3191323 2. Ρίξε μια ματιά στα μαχαιροπίρουνα

Φυσικά και τα μαχαίρια βρίσκονται από τη δεξιά πλευρά ενώ τα πιρούνια από την αριστερή, αυτό γίνεται για να κόβουμε πιο εύκολα μας το έχει μάθει άλλωστε και η μαμά μας. Όμως αυτό που δεν ξέρεις μάλλον είναι ότι τα πιρούνια ακολουθούν τη σειρά των πιάτων δηλαδή από έξω προς τα μέσα.Αυτό γίνεται για να μη φας με το πιρούνι του κυρίως τη σαλάτα σου..

47a04523d32c726ca4dc4b8d8a5ad554

3. Το κουτάλι της σούπας

Αν το γεύμα συμπεριλαμβάνει και σούπα θα το βρεις στη πλευρά των μαχαιριών

7c2af19098a30c22d70f5a0deced3681

4.Τα ποτήρια

Το ποτήρι του νερού βρίσκεται πιο κοντά στα μαχαίρια ενώ του κρασιού πιο κοντά στο πιάτο. Το ποτήρι του κρασιού το πιάνουμε από τη βάση του και αυτό για να μην αλλάξει η θερμοκρασία του

f1bdb1b916ade53521925bdbcc08e041

5.Η ώρα του γεύματος

Το μικρό πιάτο είναι για το ψωμί ενώ το μεγαλύτερο για τη σαλάτα. Μόλις έρθει το φαγητό μας αν δεν φτάνουμε κάτι ζητάμε με ευγενικό τρόπο να μας το δώσουν. Επίσης κόβουμε σε μικρές μπουκιές το φαγητό μας χωρίς να μπουκωθούμε και κυρίως χωρίς να γραντζουνίσουμε το πιάτο.

 

185zunrlgqoayjpg

6. Ε σερβιτόρε φέρε πίσω το φαι ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ

Φυσικά και όχι, φυσικά και δε θα πεις κάτι τέτοιο. Αν κάποια στιγμή θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από το φαγητό για να μιλήσεις τότε σταυρώνεις το μαχαιροπίρουνο πάνω στο πιάτο. Αυτό είναι “απαγορευτικό χ” για τον σερβιτόρο ώστε να πάρει το πιάτο σου. Αντίθετα, αν θέλεις να μαζέψει το πιάτο σου τότε τοποθετείς το μαχαιροπίρουνο παράλληλα μέσα στο πιάτο και η λαβή του να συμβολίζει το 5 αν υποθέσουμε ότι το πιάτο σου είναι ένα ρολόι και το μαχαιροπίρουνο οι δείκτες.

Forbes-Dining-Cont-Finish

Καλή σας όρεξη!!!