Πως να ξεστολίσεις εύκολα και γρήγορα!

Δυστυχώς τα Χριστούγεννα τελείωσαν και η εποχή του ξεστολίσματος  είναι ότι χειρότερο γιατί δεν μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου δεντράκι. Τι κρίμα κράτησε τόσο λίγο! Εδώ όμως σου έχουμε super συμβουλές ώστε να μαζέψεις το σπίτι εύκολα και γρήγορα!

Βήμα πρώτο

Αν σου άρεσε ο στολισμός στο σπίτι που έκανες και θέλεις να τον επαναλάβεις και του χρόνου φοβάσαι όμως ότι δεν θα τον θυμάσαι χρησιμοποίησε την φωτογραφική σου μηχανή. Βγάζοντας φωτογραφίες θα έχεις ήδη έτοιμο το στολισμό για του χρόνου χωρίς να σκεφτείς που θα μπει τι. Απλώς θα δεις τις φωτογραφίες και θα πράξεις ανάλογα.

Βήμα δεύτερο

Τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, πετσέτες κτλ είναι σε πρώτο πλάνο. Πλύνε, σιδέρωσε, δίπλωσε και τέλος αποθήκευσε στο συρτάρι που έχεις τα τραπεζομάντηλα χρησιμοποιώντας λίγη λεβάντα ανάμεσα τους ώστε να μυρίζουν ωραία και να είναι έτοιμα για χρήση του χρόνου.

Βήμα τρίτο

Οι γιρλάντες χάνουν το σχήμα τους αν πατηθούν από άλλες κούτες και στολίδια οπότε θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Μια ωραία ιδέα λοιπόν είναι να αποθηκεύσεις τις γιρλάντες μέσα σε κουτιά από μπότες. Τα κουτιά από μπότες είναι ευρύχωρα για να χωρέσουν αρκετές αλλά και σκληρά παράλληλα ώστε να μη χαλάσουν.

Βήμα τέταρτο

Τα στολίδια του δέντρου. Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το αν είναι εύθραυστα ή όχι. Όπως και να έχει καλό είναι να εφοδιαστείς με αυγοθήκες χάρτινες και να βάλεις τις μπάλες εκεί μέσα. Αν δεν έχεις αυγοθήκη εύκαιρη χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας όπου θα τυλίξεις το κάθε στολίδι ξεχωριστά και θα το τοποθετήσεις μέσα σε ένα κουτάκι όπου πρώτα θα έχεις απλώσει άλλο λίγο χαρτί κουζίνας μέσα ώστε να μην ταρακουνηθούν.

Βήμα πέμπτο

Τα φωτάκια του δέντρου. Αν κάποια από τα φωτάκια του δέντρου έχουν καεί φρόντισε να τα απομακρύνεις και να τα πετάξεις διαχωρίζοντας τα από αυτά που δουλεύουν. Έτσι του χρόνου θα ξέρεις πόσα φωτάκια θα χρειαστεί να αγοράσεις και να μη ξεμείνεις περιμένοντας να πας να αγοράσεις. Τύλιξε προσεχτικά τα φωτάκια χρησιμοποιώντας ένα χαρτόνι για κάθε σειρά από φωτάκια το οποίο θα έχεις σκίσει από τις δύο πλευρές δημιουργώντας ένα είδος οπής μέσα στην οποία θα είναι τυλίγεται το καλώδιο. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να ξετυλιχθούν την επόμενη χρονιά.

Βήμα έκτο

Αφού τελείωσες με το πακετάρισμα φρόντισε να γράψεις έξω από κάθε κούτα με μαρκαδόρο τι περιέχει ώστε να μην ψάχνεις την επόμενη χρονιά αλλά και να ακολουθήσεις την αντίθετη διαδικασία για να το στολίσεις. Και του χρόνου!!!