Πώς η τεχνολογία θα σε… σώσει τα φετινά Χριστούγεννα!

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου σε τραπέζια και αποδράσεις στις γιορτές, ώστε η “δύναμη” της τεχνολογίας να σε ακολουθεί παντού; Ωραίες οι βόλτες, οι ατελείωτες ώρες σε σπίτια συγγενών και για τους τυχερούς σε μία διαφορετική γωνιά της Ελλάδας ή του κόσμου από τα σπίτια τους, αλλά τι πρέπει να έχεις μαζί σου όσον αφορά gadgets και αξεσουάρ ώστε να σε σώσουν σε δύσκολες στιγμές. Ιδού ο κατάλογος με τα must, ανάλογα με την περίσταση!

1. Smartphone

Εντάξει όχι ότι θα το ξέχναγες ποτέ, αλλά δε γίνεται να μην το αναφέρουμε. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όταν βαριέσαι με τους συγγενείς και θέλεις να σερφάρεις στο Internet, για να κανονίσεις online τα ραντεβού μετά το απαραίτητο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά και για να βγάλεις φωτογραφίες επειδή σιγά μη βαραίνεις την τσέπη ή την τσάντα σου και με extra φωτογραφική κάτι τέτοιες στιγμές. Από την άλλη, το γνωστό κόλπο «βάζω ένα φίλο μου να με πάρει τηλέφωνο για να φύγω νωρίτερα από κάπου που βαριέμαι του θανατά» πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπο. Έτοιμοι για πάρτι…

 2. Powerbank

Καθώς το κινητό δε θα φύγει ποτέ από τα χέρια σου και καθώς είναι δύσκολο να είσαι πάνω από την πρίζα κάθε σπιτιού, καφέ ή δημόσιου χώρου για λίγη ακόμη μπαταρία (ναι το έχουμε δει αυτό ακόμη και μέσα στο… μετρό της Αθήνας), ένα powerbank πρέπει να το προμηθευτείς οπωσδήποτε ή να ξεθάψεις αυτό που έχεις στο συρτάρι του γραφείου σου. Στην αγορά θα βρεις πάρα πολλά και σε πολύ προσιτές τιμές. Θυμήσου, αν θέλεις να το φορτίζεις πιο σπάνια, προτίμησε ένα με περισσότερα mAh (π.χ. από 8000mAh και πάνω). Αν πάλι θέλεις κάτι ελαφρύ,  έχε υπόψη σου ότι μπορεί να σου βγάζει μόνο μία φόρτιση (π.χ. 2000mAh).

 3. Καλώδιο USB

Δεν έχεις powerbank, δε θέλεις να έχεις στην τσάντα σου φορτιστή… Τι θα έλεγες να πάρεις μόνο το καλώδιο USB (σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να το αποσπάσεις από τη βάση του charger) το οποίο μπορείς να συνδέσεις στο laptop του κολλητού σου και να κερδίσεις ενέργεια. Αν πάλι πας σε σπίτι χωρίς laptop ή PC ατύχησες…

4. USB flash drive

Μπορεί να έχει πολλές χρήσεις… Αν έχεις πάει στο σπίτι της θείας περνάς ταινίες και τραγούδια, πας στο δωμάτιο του ξαδέρφου και κάνεις πάρτι μέσα στο πάρτι μόνο με τη νεολαία, την ώρα που στο σαλόνι οι μεγάλοι συζητούν βαρετά θέματα. Δε σε χάλασε… Έπειτα, μπορείς να πάρεις μαζί σου, φεύγοντας, φωτό που τράβηξε κάποιος από την παρέα και έχουν περαστεί στον υπολογιστή του σπιτιού. Τέρμα τα «θα σου τα στείλω με email του αγίου ποτέ».

5. Tablet

Αν υπάρχει πιτσιρίκι στην οικογένεια, ξέρεις ότι είναι απαραίτητο για λίγη ησυχία. Ειδικά σε ένα ξένο σπίτι, επιβάλλεται για να μην εξαγριωθεί και τα βάλει μέχρι και με το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

6. Ακουστικά-ψείρες

Εντάξει, αν είσαι σε σπίτι θα σου είναι άχρηστα (εκτός αν πρόκειται για τόσο μεγάλη παρέα που να μπορείς και να απομονωθείς ή εκτός κι αν έχεις το πιτσιρίκι του παραπάνω tip ώστε να του τα δώσεις για να μην ξεκουφαίνει με την Πέππα όλη την παρέα) αν όμως πας κάποιο ταξίδι δεν υπάρχει πιο must αξεσουάρ. Για να ακούς μουσική ή να βλέπεις ταινίες στο laptop στο τρένο ή για να μιλάς ενώ περπατάς στο κρύο με τα χέρια στις τσέπες (εδώ είναι χρήσιμο και ένα Bluetooth αλλά ας μην το παρακάνουμε).

6+1. GoPro

Αν η απόδρασή σου είναι  εκτός των τειχών, μία μικρή GoPro (όπως η Hero4 Session) θα καταγράψει τα πάντα (φωτό και video) χωρίς να κουβαλάς μαζί σου υπερβολικό βάρος. Σκέψου το!