Πήγαμε στο SIMUL gastronomic situ και ταξιδέψαμε σε απίστευτα γαστρονομικά ταξίδια!

Η αγαπημένη γωνιά της πόλης βρίσκεται στο Κολωνάκι, εκεί όπου η γεύση συναντάει την δημιουργικότητα. Εκεί όπου το SIMUL gastronomic situ, σε ταξιδεύει σε απίθανα γαστρονομικά ταξίδια…

Με νέο, ανανεωμένο μενού, το SIMUL gastronomic situ υποδέχεται τη νέα σεζόν με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες. Προσαρμόζοντας το μενού στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Τα γλυκά της κάρτας του του SIMUL υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος.

Η ζεστασιά του χώρου και ο κατάλληλος φωτισμός σε βάζουν από την αρχή στο κλίμα για το «ταξίδι» που σε περιμένει στον κόσμο των γεύσεων, συντροφιά με κρασί!

simul

3

SIMUL 2

Ακολουθεί μια μικρή γεύση από το γαστρονομικό ταξίδι που σας προσφέρει ο σεφ ΜΑΖΙ με την ομάδα του, πιάτα που εμείς είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε και να λατρέψουμε!

Εμείς δοκιμάσαμε για πρώτο πιάτο  το Tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς, το οποίο, απογειώνει τον ουρανίσκο σου!

pp

Η συνέχεια του δικού μας γαστρονομικού ταξιδιού, είχε μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi, ένα πιάτο που συνδυάζει το πικάντικο με το γλυκό, σε γεύσεις, που «δένουν» απόλυτα μεταξύ τους!

Μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi

Το πιάτο που μας έκανε εντύπωση (και φυσικά το δοκιμάσαμε) ήταν η μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι, ένα πιάτο που πραγματικά ΔΕΝ πρέπει να φύγεις πριν το δοκιμάσεις!

Μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι

Φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα, είχε η συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να δοκιμάσουμε το θαλασσινό (χταπόδι), με το κόκκινο κρέας και το πως θα δέσει αυτό όλο. Το αποτέλεσμα, δεν περιγράφεται, μιας και ο σεφ, Νίκος Θωμάς, το «εκτέλεσε» ΤΕΛΕΙΑ!

Φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα

Το τέλος του… ταξιδιού υπογράφει γλυκά ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος! με επιλογές όπως:

Μετά από το ταξίδι γεύσεων, επιλέγαμε για γλυκό την μους σοκολάτα (μιας και είμαστε μεγάλοι fan της σοκολάτας) με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb. Ένα γλυκό, που μας «γέμισε» από γεύση, χωρίς να σε «μπουκώνει» αφήνοντάς σου παράλληλα μια πανέμορφη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb

 

Και τα καλύτερα έρχονται!  Ο Σεφ του SIMUL, Νίκος Θωμάς, προετοιμάζει ένα super μενού για τα  Χριστούγεννα, προσαρμοσμένο στις ημέρες εκείνες και θα είμαστε φυσικά οι πρώτοι που θα το δοκιμάσουμε! 

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι | 210 7224737 | info@simul.gr | www.simul.gr

download

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΒΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ