Ποιες ταινίες πρέπει να δείτε αυτά τα Χριστούγεννα

Λίγα πράγματα μπορούν να αποδώσουν τόσο καλά το πνεύμα των Χριστουγέννων όπως οι ταινίες (και τα δώρα, το δέντρο, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι φωτισμένοι δρόμοι, η γαλοπούλα, τα μελομακάρονα). Προσωπικά, για μένα οι γιορτές ξεκινάνε πάντα με μια ταινία (αφού έχει προηγηθεί η συγκέντρωση της Παραμονής) και κάπου μετά το φαγητό και την ανταλλαγή των δώρων, ακολουθεί άλλη μια. Αυτές είναι οι αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες. Σας τις δανείζω για τις γιορτές.

Love Actually

Καμία πρόσφατη ταινία δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο κλασική για τα Χριστούγεννα, όπως το Love Actually. Η ρομαντική και κατά διαστήματα μελαγχολική ταινία μιλάει για τις πιο αληθινές ιστορίες αγάπης και το background των Χριστουγέννων την δίνει περισσότερη δύναμη. Αν την δείτε αυτές τις ημέρες, θα αναγνωρίσετε και τον κύριο Rick Grimes του The Walking Dead, αλλά και τον Bilbo Baggins του Hobbit. Πως περνάει ο καιρός.

 

Home Alone

Είχε πείσει τον εαυτό μου ότι θα αποφύγω την ταινία από την Χριστουγεννιάτικη λίστα, αλλά είναι τόσο κλασική και τόσο οικογενειακή που είναι σαν να λείπει το χριστουγεννιάτικό δέντρο. Ο Macaulay Culkin, γλυκούλι αγοράκι ακόμα, μένει μόνος του στο σπίτι, όταν όλη του η οικογένεια φεύγει για διακοπές χωρίς εκείνον. Θα μπορούσα να βυθιστώ στην κατάθλιψη, αν η συνέχεια δεν ήταν τόσο διασκεδαστική.

The Muppet Christmas Carol

Απ’ όλες τις φορές που είδαμε την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, αυτή είναι παραδόξως η πιο συγκινητική. Τα Muppets όμως ξέρουν πως είναι και διασκεδαστικά και να’ναι καλά ο Gonzo και ο Rizzo που διατηρούν το χιούμορ της παρέας.

Gremlins 2

Κάθε παιδί θα ήθελε τον Gizmo για δώρο των Χριστουγέννων. Αλλά κάποια μεταφορά πρέπει να κρύβεται στην μεταμόρφωση του στα αηδιαστικά και σατανικά πράσινα Gremlins και κάπως πρέπει να σχετίζεται με το πρόσεχε τι εύχεσαι. Μπορεί η 1η ταινία να είναι πιο hommy και κοντά στην μικρή πόλη, αλλά η μεταφορά της στην Νέα Υόρκη και στο τεράστιο εμπορικό κέντρο όπου αφηνιάζουν τα Gremlins, είναι απλά τόσο καλύτερη. Το βραβείο καλύτερης μίμησης Frank Sinatra και ερμηνείας του New York, New York, πάει στο Gremlin που μιλάει.

Mary Poppins

Αυτό είναι προσωπικό αγαπημένο μου. Μπορεί να μην έχει καμία ουσιαστική σχέση με τα Χριστούγεννα, αλλά είναι η απόλυτη οικογενειακή ταινία, που παρουσιάζει την μαγεία των Χριστουγέννων. Ξεκινήστε την ημέρα των Χριστουγέννων με αναμμένο το δέντρο και δείτε στον καναπέ την καλύτερη νταντά του κόσμου. Θα αυξήσει την αίσθηση των γιορτών στο έπακρο.

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Δεν είναι ότι θα διάλεγες τον Tim Burton για να βγάλει χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά το έκανε από μόνος του. Και μάλιστα κατάφερε να αποδείξει πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη γιορτή, που μέχρι και ο Βασιλιάς Κολοκύθας (του Halloween) θέλει να την καταστρέψει. Οπότε, αν έχετε διάθεση για κάτι λίγο πιο μακάβριο, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Scrooged

Τα τρια φαντάσματα που ταλαιπωρούν τον απάνθρωπο και κυνικό τηλεοπτικό παραγωγό Bill Murray στην δική του εκδοχή της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας, έρχονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. 25 χρόνια πριν και ακόμα μοιάζει σύγχρονη η ιστορία του ανθρώπου που δουλεύει πολύ και τον ενδιαφέρει μόνο η επιτυχία. Δωράκι το black humor που συνοδεύει κάθε ταινία του Bill Murray.