Παίξτε μοναδικά γιορτινά παιχνίδια!

Τα φετινά Χριστούγεννα, εάν θέλετε να κάνετε κάτι διασκεδαστικό με τα παιδιά σας, έχουμε να σας προτείνουμε 2 σούπερ ιδέες. Τα παιχνίδια που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, όχι μόνο θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ, αλλά παράλληλα θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο σας!

1ο παιχνίδι-Βάλε το ζαχαρωτό στον κουβά!

IMG_4610

Ναι, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Χρησιμοποιώντας ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, το οποίο έχετε κολλήσει στην κάσα της πόρτας με κλωστές, προσπαθήστε να περάσετε τα ζαχαρωτά (τύπου marshmallows) μέσα από το στεφάνι, έτσι ώστε να πέσουν στον κουβά. Όποιος καταφέρει να ρίξει τα περισσότερα ζαχαρωτά μέσα στον κουβά φυσικά κερδίζει.

2ο παιχνίδι-Βρες το κουδουνάκι!

67792_4104327654677_90254673_n

Σε αυτό το παιχνίδι θα φας γλυκά! Πολλά γλυκά! Θα χρειαστείς τουλάχιστον 20 ειδών σοκολάτες ή γλειφιτζούρια ή άλλου είδους γλυκίσματα, ένα κουδούνι και ένα πακέτο διαφανείς μεμβράνες. Ξεκίνα να τυλίγεις το κουδουνάκι με την μεμβράνη. Στη συνέχεια βάλε ένα γλυκό και τύλιξε το κουδουνάκι και το γλυκό με τη μεμβράνη. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα γλυκά.

Όταν τελειώσεις θα έχεις δημιουργήσει μία μπάλα λίγο μεγαλύτερη από αυτή του μπάσκετ και το επόμενο που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τα παιδιά να καθίσουν κυκλικά. Ακολουθώντας πάντοτε τη φορά του ρολογιού, δίνεις στο πρώτο παιδί τη μπάλα και το ζάρι. Στη συνέχεια το παιδί ρίχνει το ζάρι και ανάλογα με τον αριθμό που θα φέρει θα πρέπει να σπρώξει τη μπάλα στο αντίστοιχο άτομο. Αμέσως μετά, ο παίκτης που θα πάρει τη μπάλα ξετυλίγει τη μία μεμβράνη και παίρνει το γλυκό. Το παιχνίδι συνεχίζεται περνώντας ουσιαστικά την μπάλα από τον έναν παίκτη στον άλλον και ξετυλίγοντας τις μεμβράνες. Μάλιστα, όσο θα αφαιρούνται οι μεμβράνες, τόσο πιο έντονα θα ακούγεται και ο ήχος από το κουδουνάκι. O παίκτης που θα αφαιρέσει την τελευταία μεμβράνη θα βρει και το κουδουνάκι, ενώ o μεγάλος νικητής θα πρέπει να κερδίσει και ένα χριστουγεννιάτικο δώρο!