Πες αντίο στα κιλά των Χριστουγέννων

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες ώστε να χάσεις εύκολα τα κιλά των Χριστουγέννων και να μη τα ξαναπάρεις. Σκοπός είναι να μειώσεις σημαντικά την όρεξη σου χωρίς παράλληλα να νιώσεις ότι πεινάς κιόλας αλλά και να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου.

Βήμα 1 -Κόψε τη ζάχαρη και το άμυλο

Το πιο σημαντικό κομμάτι από όλα αυτά που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις σημαντικά τους υδατάνθρακες. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις την πείνα σου και ταυτόχρονα θα χάσεις και κιλά. Πρόσεξε όμως αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κόψεις πολλές από τις παλιές σου συνήθειες. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις αμέσως ακόμα και σταδιακά προκειμένου να δεις διαφορά.

Βήμα 2- Επιστροφή σε πρωτεΐνη και λαχανικά

Κάθε ένα από τα γεύματα σου θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια πηγή πρωτείνης αλλά και φυσικά κάποια λαχανικά.

Πηγές πρωτεΐνης:

Κρέας – βόειο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, κ.λπ.
Ψάρια και Θαλασσινά – Σολομός, πέστροφα, γαρίδες, αστακοί, κλπ
Αυγά

Οι υψηλές σε πρωτεΐνη δίαιτες μειώνουν τις έμμονες ιδέες για φαγητό κατά 60%  αλλά φυσικά και την επιθυμία για βραδινή επιδρομή στο ψυγείο και σε συνδυασμό με τα λαχανικά σου προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα.

Λαχανικά 

Μπρόκολο
Κουνουπίδι
Σπανάκι
Λάχανο
Λαχανάκια Βρυξελλών
Λάχανο
Σέσκουλο
Μαρούλι
Αγγούρι
Σέλινο

Μη φοβάσαι να προσθέσεις περισσότερα λαχανικά στο πιάτο σου. Μπορείς να φας τεράστιες ποσότητες από εκείνα σε συνδυασμό με την ανάλογη πρωτεΐνη.

Βήμα 3- Γυμναστήριο

Ποτέ το γυμναστήριο δεν ήταν καλύτερη ιδέα για εσένα που θέλεις να χάσεις βάρος άμεσα. Ξεκίνα λοιπόν και πίστεψε με 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Ξέρω θα είσαι πιασμένη μερικές μέρες αργότερα αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα αξίζει.