Περίεργα «δεδομένα» Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, του «μοιράζομαι», αγαπώ άρα υπάρχω. Ανάμεσα σε γαλοπούλες, κάλαντα, γεμιστά χοιρινά, κεριά και στολίδια υπάρχουν μικρά-ενδιαφέροντα-«δεδομένα» που κάνουν αυτή τη γιορτή παράξενη αλλά ωραία! Θες να μάθεις; Μάθε λοιπόν!

1.pudding

Η θρυλική Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα είναι στην πραγματικότητα μία έμπνευση και μία εξέλιξη του Κέλτικου τραχανά! Ένας μύθος λέει οτι είναι μεγάλη γρουσουζιά να κόψεις κέικ Χριστουγέννων (πουτίγκα) πριν την Παραμονή της μεγάλης γιορτής. Την ίδια στιγμή κακοτυχία θα σου έρθει στο κεφάλι αν απλώσεις μαχαίρι επάνω σε τάρτα με αποξηραμένα φρούτα και αν φας εκτός της εορταστικής περιόδου, δηλαδή εκτός της περιόδου «Παραμονή Χριστουγέννων και της Δωδέκατης νύχτας». Αν όμως τρως μία κάθε μέρα από τις 12 των Χριστουγέννων μεγάλη τύχη σε περιμένει και σου έρχεται…εμπρός βήμα ταχύ!

2.kalanta

Αν τα κάλαντα για κάποιους είναι δώρο Θεού και γλυκαίνουν την καρδιά και την ακοή τους για κάποιους άλλους είναι αφορμή για εξέγερση. Αυτό συνέβη στην πόλη Pensacola της Florida που ντόπιοι λίγο έλειψε να γκρεμίσουν εμπορικό κέντρο- χωρίς υπερβολή- όταν ο ήχος, η ένταση και το πάθος που έβγαζαν τα ηχεία με κάλαντα και τραγούδια της γιορτής τους ανέβασαν την πίεση και τους άναψαν τα αίματα!

3.cards

Η αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών εξακολουθεί να είναι μια αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Στην Αμερική ένας «καταναλωτής» ταχυδρομείου στέλνει 28-κατά μέσο όρο- χριστουγεννιάτικες κάρτες στους φίλους και την οικογένειά του ετησίως. Λαμβάνει απάντηση και από τους 28!

4.parking

Ο μέσος όρος που περπατάει ένας καταναλωτής σε parking και αποθήκες είναι πέντε μίλια.

5.food

Τα περισσεύματα που τα κάνεις πίτες, τα βάζεις σε σφολιάτες και ψωμιά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Υπολογίζεται ότι 400.000 άνθρωποι θα καταλήξουν στα επείγοντα περιστατικά! Καλή όρεξη!