Πέντε ταινίες για τα Χριστούγεννα

Κλασικές και αγαπημένες ταινίες που έχουν σαν θέμα τα Χριστούγεννα ή διαδραματίζονται την περίοδο των εορτών. Ταινίες παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες που μπορούν να σε παρασύρουν στον μαγικό κόσμο της ανέμελης και πολύχρωμης διασκέδασης.

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτές!

The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol

Ο Κέρμιτ κι η παρέα του παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για την αγαπημένη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Σκρουτζ. Η ταινία είναι παραγωγή του 1992 κι η πρώτη ταινία των Muppet που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του δημιουργού τους Jim Henson.

Home Alone

Home Alone

Μια μεγάλη εμπορική επιτυχία του 1990 που έκανε τον Macaulay Culkin γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη ως τον 8χρονο που «παλεύει» με τους ατζαμήδες διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Την ταινία ακολούθησαν 4 sequels και 3 video games. Από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες Χριστουγέννων.

 The Polar Express

The Polar Express

Μια ταινία του 2005 που είναι πια από τις κλασικές του είδους. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Chris Van Allsburg δίνει την δυνατότητα στον Robert Zemeckis να σκηνοθετήσει αληθινούς ηθοποιούς και να τους «ντύσει» με εικονικούς χαρακτήρες! Ο Tom Hanks παίζει εδώ 6 διαφορετικούς ρόλους.

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Άλλη μια ταινία του Robert Zemeckis με την ίδια τεχνική που δημιουργήθηκε το Polar Express. Η ταινία είναι παραγωγή του 2009 κι είναι η γνωστή ιστορία του Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey σε 4 διαφορετικούς ρόλους.

 Arthur Christmas

Arthur Christmas

Μια ταινία του 2011 που επικεντρώνεται όχι στον Άγιο Βασίλη αλλά στον αδέξιο γιο του Άρθουρ, ο οποίος θα αναλάβει να σώσει την κατάσταση και να μοιραστούν όλα τα δώρα πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα. Η ταινία δέχθηκε θερμή υποδοχή από τους κριτικούς που την θεώρησαν έξυπνη, αστεία και συγκινητική, μια νέα ματιά στην ιστορία του Άγιου Βασίλη.

Κείμενο: Γιάννης Βλαχογιάννης