Πέντε καλές πράξεις για να κάνεις τα Χριστούγεννα

Το παιδί που έχουμε μέσα μας έχει μεγαλώσει εδώ και πολλά χρόνια και ο Άγιος Βασίλης δεν μας επισκέπτεται πλέον όχι μόνο γιατί μεγαλώσαμε αλλά γιατί δεν είμαστε και πολύ καλά παιδιά. Και όμως αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο αυτά τα Χριστούγεννα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τρομερό,κάτι πολύ μικρό για εσάς να ξέρετε ίσως είναι πολύ σημαντικό για κάποιους άλλους.

 

1. Κάνε αυθόρμητες πράξεις καλοσύνης

Και τι εννοώ… από το να βοηθήσεις μια γιαγιά η οποία δυσκολεύεται να κουβαλήσει τα ψώνια της μέχρι να κεράσεις έναν καφέ ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μαγαζιά που έχουν αναλάβει αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Μια πράξη αγάπης και καλοσύνης αρκεί για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα σου και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις.

2.Μάθετε τα μικρά σας να δίνουν

Χρειάζεται όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και γενικά να διδάξετε στα παιδιά σας την τέχνη αυτή. Και ναι είναι τέχνη. Μπορείτε να τους ζητήσετε να βάλουν σε μια κούτα παιχνίδια τα οποία δεν χρειάζονται πια και να επισκεφθείτε μαζί ένα μέρος για να τα δωρίσετε.

3. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Ακόμα και αν δεν θέλετε να το φέρετε στο σπίτι σας μπορείτε να του δώσετε την απαραίτητη φροντίδα. Ειδικά αυτές τις μέρες όπου κάνει πολύ κρύο πολλά γατάκια και σκυλάκια δεν καταφέρνουν να επιζήσουν. Βάλτε τους λίγο νερό και λίγο φαΐ από το τραπέζι σας που περίσσεψε. Αν κουνήσουν την ουρά τους ή γουργουρίσουν να ξέρετε ότι σας ευχαριστούν!!

4. Βοηθήστε τους άστεγους

Αντίστοιχα με το παραπάνω εδώ μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα πράγματα. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορείτε να απευθυνθείτε στα σχετικά τηλέφωνα. Δίνοντας την οδό όπου βρίσκονται θα αναλάβουν οι ίδιοι να προσφέρουν κουβέρτες, φαΐ και ότι άλλο χρειάζονται.

5. Δώστε όλα τα ρούχα όπου δεν χρησιμοποιείτε

Αν τα τρώει η σκόνη και ο σκόρος ενώ εσείς δεν έχετε σκοπό να τα αποχωριστείτε όχι γιατί φοβάστε μην επιστρέψουν στη μόδα αλλά γιατί δεν έχετε μπει στη διαδικασία να το κάνετε, ήρθε η ώρα!!!Και η ντουλάπα σας θα πάρει μια ανάσα και εσείς θα έχετε χώρο για καινούρια γκαρνταρόμπα!

Και να θυμάστε ο Άγιος Βασίλης είναι κρυμμένος μέσα μας!!!