Πέντε από τα καλύτερα albums των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές, φώτα και μουσική. Τα κάλαντα άλλων εποχών αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια τραγουδισμένα από αγαπημένες φωνές. Επιλέξαμε 5 δίσκους που μπορούν να φέρουν ακόμη περισσότερη θαλπωρή στο Χριστουγεννιάτικο σπίτι σας!

Mariah Carey “Merry Christmas”

 MARIAH CAREY

Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Mariah Carey κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου του 1994! Έχει πουλήσει πάνω απο15 εκατομμύρια αντίτυπα κι είναι επίσημα ο πιο επιτυχημένος Χριστουγεννιάτικος δίσκος όλων των εποχών. Το All I Want For Christmas Is You είναι ίσως και το πιο αγαπημένο τραγούδι των ημερών εδώ και 2 δεκαετίες!

Annie Lennox “A Christmas Cornucopia

ANNIE LENNOX

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου του 2010 κι ενθουσίασε τους μουσικούς κριτικούς για τον ήχο του και την ερμηνεία της Annie Lennox. Ο John Hunt μάλιστα από το Qatar Today magazine έδωσε 9 στα 10 αστέρια στον δίσκο κι έγραψε πως «η ερμηνεία κι η μουσική ενορχήστρωση ειδικά στο ‘God Rest Ye Merry Gentlemen’ είναι τόσο εύστοχα που φαίνεται σχεδόν τρομακτικό»

Barbra Streisand “A Christmas Album”

BARBRA

Κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 1967 κι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα album της Streisand αλλά κι ένα από τα πιο επιτυχημένα Χριστουγεννιάτικα album όλων των εποχών. Η φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 1967 κατά την διάρκεια πρόβας της Barbra.

Tori Amos “Midwinter Graces”

 TORI AMOS

Κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου του 2009 κι είναι ένα από τα πιο όμορφα album του είδους! Η ιδέα ήταν του πατέρα της ο οποίος της είπε πως οφείλει ως κόρη ιερέα να φτιάξει έναν δίσκο με κάλαντα, δικά της αλλά και διασκευές αγαπημένων Χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

“Elvis’ Christmas Album”

 ELVIS

Ο Βασιλιάς κυκλοφόρησε τον δικό του Χριστουγεννιάτικο δίσκο στις 15 Οκτωβρίου του 1957. ένας δίσκος που θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους Χριστουγεννιάτικους δίσκους όλων των εποχών κι έχει επανεκδοθεί πολλές φορές και με διαφορετικά εξώφυλλα.

Κείμενο: Γιάννης Βλαχογιάννης