Ονειρεμένα Χριστούγεννα στη Ρώμη

Στη Ρώμη όποια εποχή και να πας είναι το ίδιο υπέροχη, πόσο μάλλον τη περίοδο των Χριστουγέννων όπου είναι στολισμένη στα γιορτινά της. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα τώρα αρχίζουν να στολίζουν σιγά σιγά τα καταστήματα ο καιρός είναι υπέροχος ακόμα. Ένας λαμπερός ήλιος φωτίζει το κέντρο της και έτσι δεν χρειάζεται να ντυθείς πολύ βαριά αλλά σίγουρα πρέπει να πάρεις γυαλιά μαζί σου για να πιεις ένα espressακι και να θαυμάσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Piazza Navona απορώντας για το πως ο καιρός μια τέτοια εποχή δεν φαντάζει διόλου χειμωνιάτικος στο σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί!

Rome-Xmas xmas-in-rome

Και σιγά σιγά το φως του ήλιου πέφτει και ένα σωρό μικροσκοπικά φωτάκια στολίζουν τον δρόμο σου, τα σοκάκια που θα επιλέξεις να περπατήσεις. Μια αιώνια πόλη που δε σβήνει ποτέ! Φτάνοντας στην fontana di trevi μη ξεχάσεις να κάνεις μια ευχή στο πασίγνωστο συντριβάνι αν και ξέρουμε πως η ευχή σου θα είναι κάθε Χριστούγεννα να είναι σαν αυτά, εκεί που βρίσκεσαι τώρα, στη Ρώμη!

Στη πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια θα ενθουσιαστείς με τους χαμογελαστούς κατοίκους αλλά και το πλήθος των τουριστών που είναι πάντα καλοδιάθετοι και ευγενικοί. Ο τρούλος του Αγίου Πέτρου θα σας μαγέψει και ακόμα και αν πιστεύετε σε άλλο θεό θα νιώσετε τόση κατάνυξη όση δεν έχετε νιώσει τόσα χρόνια πιστός.

Η Ρώμη φημίζεται για την τέχνη της, από αγάλματα μέχρι τρομερούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων είναι μόνο λίγα από όσα θα θαυμάσετε σαν λάτρεις της τέχνης όπου σίγουρα δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε την Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες  του Μιχαήλ Άγγελου ένα πραγματικό αριστούργημα παγκόσμιας εμβέλειας.

stock-footage-christmas-in-rome-christmas-tree

Τέλος, δεν γίνεται να φύγετε χωρίς να κάνετε μια μίνι εκδρομή και να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Πομπηίας με 2.5 εκατομμύρια ανθρώπου να την επισκέπτονται καθημερινά θα νιώσετε σαν να ζείτε μέσα εκεί αφού έχετε την δυνατότητα να περπατήσετε ανάμεσα στις πλατείες, τα γυμναστήρια αλλά και τα καταστήματα.Ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος όπου σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε.

35168