Ονειρικό σπίτι! 6 φυτά που θα αναβαθμίσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Μοναδικά χρώματα, εκατοντάδες λαμπάκια, στολίδια και όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό στα περισσότερα σπίτια αυτές τις ημέρες. Απαραίτητα, για να ολοκληρωθεί η ξεχωριστή ατμόσφαιρα, είναι τα φυτά, που όλοι έχουν συνδέσει με την αγαπημένη γιορτή του χρόνου.

Αν εσύ δε γνωρίζεις ποια είναι τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα φυτά ή τον τρόπο που πρέπει να τα φροντίσεις, δες στη συνέχεια τη λίστα που ακολουθεί.

Αλεξανδρινό

Το Αλεξανδρινό είναι το φυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι για να στολίσουν το σπίτι τους τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και σε δεντράκια με κορμό μπάλα. Η τιμή τους ξεκινάει από 2,5 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και 25 ευρώ, όταν είναι δεντράκι.

Έλατο

Μια πολύ όμορφη επιλογή χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι τα μικρά έλατα. Ξεκινούν από πολύ μικρά σε γλαστράκια, μέχρι δέντρα πολλών μέτρων. Υπάρχουν αυτά που έχουν ρίζα, που κρατάνε όλο τον χρόνο και τα κομμένα. Κοστίζουν από 15 ευρώ μέχρι και 100 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος. Διατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους και θέλει δύο φορές την εβδομάδα πότισμα.

Χριστουγεννιάτικα μπουκέτα

Πολλοί είναι αυτοί, που προτιμούν να στολίσουν τα σπίτια τους με χριστουγεννιάτικα μπουκέτα, φτιαγμένα με μήλα, κουκουνάρες και ρόδια. Μπορούμε να τα βρούμε σε τεμάχια, να τα τοποθετήσουμε σε μια βάση και τα βάψουμε  διάφορα χρώματα: κόκκινα, χρυσά, ασημένια, ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση, δημιουργώντας όμορφα χριστουγεννιάτικα μπουκέτα.

Γκι για καλή τύχη

Εκτός από το Αλεξανδρινό και το έλατο, πολύ δημοφιλές είναι και το γκι ή το ου. Εκτός από τα κλαδιά που επιλέγουν να αγοράσουν οι περισσότεροι, πωλείται και σαν φυτό σε γλάστρες. Θεωρείται γούρικο και συνήθως το τοποθετούν στην πόρτες των σπιτιών για καλή τύχη.

Ο «κάκτος των Χριστουγέννων»

Άλλη μια δημοφιλής επιλογή είναι ο «κάκτος των Χριστουγέννων», η γνωστή «υπομονή» σε κόκκινο χρώμα, που ανθίζει τον Δεκέμβριο. Κοστίζουν από 3 ευρώ έως 6 ευρώ και θέλουν ελάχιστο πότισμα.

Το κόκκινο κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα φυτό που ανθίζει τον χειμώνα και αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι το επιλέγουν σε κόκκινο για τη διακόσμηση, επειδή είναι γιορτινό το χρώμα του και το τοποθετούν κυρίως στα μπαλκόνια. Χρειάζεται κρύο και δεν αντέχει μέσα στο σπίτι. Θέλει δύο φορές την εβδομάδα πότισμα, όπως τα περισσότερα λουλούδια τον χειμώνα.