Ο αδέξιος γάτος Mog σχεδόν διαλύει τα Χριστούγεννα

Παραδοσιακά κάθε χρόνο στη Βρετανία γίνεται μία σκληρή μάχη για το ποιος θα ετοιμάσει την καλύτερη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση. Ήδη αυτή της John Lewis έχει κάνει θραύση προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση, ωστόσο εδώ και λίγες ώρες μία άλλη εταιρεία, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainbury’s κυκλοφόρησε ένα εξίσου εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο advert.
Αυτή τη φορά η συγκίνηση δίνει τη θέση της στο γέλιο, με τον αδέξιο γάτο Mog, μία πολύ αγαπημένη φιγούρα παιδικών βιβλίων στην Βρετανία, να καταφέρνει μέσα σε λίγα λεπτά να ισοπεδώσει ένα σπίτι και να προκαλέσει χάος. Η άτακτη γάτα προκαλεί σκηνικά αλά Home Alone ωστόσο στο τέλος… βγαίνει και από πάνω, με το Christmas spirit να δίνει happy end.
Αφηγήτρια της τρίλεπτης διαφήμισης είναι η διάσημη ηθοποιός Emma Thompson, ενώ αξίζει να πούμε πως η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Judith Kerr, έχει γράψει και εικονογραφήσει μία ιστορία που συνοδεύει την διαφήμιση και θα πωλείται στα καταστήματα Sainbury’s. Όλα τα έσοδα θα πάνε στον οργανισμό Save the Children.