Να πώς δε θα αποσπάσει τίποτα το ενδιαφέρον σας στις διακοπές: Βάλτε αυτόματη απάντηση στο Gmail!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο κι εσείς κάνετε όνειρα για ξεκούραση, πολύ ξεκούραση! Ακόμη κι αν δεν πάτε πουθενά, η ηρεμία και η απομάκρυνση από τη ρουτίνα των καθημερινών ασχολιών, ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, σας είναι απαραίτητη. Αν ανάμεσα σ’ αυτά που δε θέλετε να κάνετε περιλαμβάνεται και η ασχολία με τα emails σας υπάρχει λύση (όσον αφορά το Gmail τουλάχιστον) και ακούει στο όνομα “Vacation Responder”.

Είναι αυτό που ακούγεται: μία αυτόματη απάντηση που μπορείτε να στείλετε, όταν δε θέλετε να ξοδέψετε χρόνο για να επικοινωνήσετε με όποιον σας στέλνει ένα μήνυμα στον Gmail λογαριασμό σας.

Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και από τώρα, για το ακριβές διάστημα που επιθυμείτε, ως εξής. Από τα Settings βρείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και, κατόπιν, “Vacation Responder” (Αυτόματη Απάντηση). Επιλέξτε τις μέρες που θέλετε να είναι ενεργοποιημένο το feature, γράψτε το μήνυμα που θέλετε να περιλαμβάνει, επιλέξτε αν θέλετε να αφορά μόνο τις επαφές σας και… πατήστε το ON στην επιλογή. Είστε έτοιμοι!

Να σημειωθεί ότι οι αυτόματες απαντήσεις δε στέλνονται σε email addresses που αναγνωρίζονται ως spam ή σε mailing lists στα οποία είστε εγγεγραμμένοι, ενώ την ίδια επιλογή μπορείτε να βρείτε και στις ρυθμίσεις του browser στον υπολογιστή σας.

Το άρθρο είναι της Χριστίνας Κιτσάτη και το βρήκαμε στο digitallife.gr