Μην ξεχνάτε τις γιαγιάδες και τους παπούδες σας ειδικά στις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών είναι η εποχή των μαγικών στιγμών. Οι καρδιές μας περιμένουν να συμβεί κάτι υπέροχο και ξεχωριστό. Τα παιδιά ονειρεύονται να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη και λαμβάνουν τα επιθυμητά δώρα. Είμαι σίγουρη ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες περιμένουν την επίσκεψη των παιδιών τους και θέλουν να δουν τα εγγόνια τους. Αν και οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν νέες παραδόσεις, αξίες και προτιμήσεις, νομίζω ότι η παράδοση να δείχνετε τιμή στους γονείς και τους παππούδες σας θα διαρκέσει για πάντα αφού μια οικογένεια είναι το λίκνο της ψυχής σας.

Το σπίτι του παππού και της γιαγιάς φαίνεται να είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσετε και να συμπεριφέρεστε φυσικά, επειδή παρατηρούν μόνο θετικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας. Οι διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά κάνουν την οικογένειά σας πιο δυνατή και πιο ευτυχισμένη.

Εάν το πρόγραμμα των διακοπών σας είναι γεμάτο και δεν έχετε την ευκαιρία να αφιερώσετε μια μέρα στον οικογενειακό σας κύκλο, τότε θα πρέπει να βρείτε τουλάχιστον δύο ώρες για να επισκεφθείτε τον παππού και τη γιαγιά σας. Μην ξεχνάτε αυτούς που σας αγαπούν και θα περάσετε ακόμα καλύτερα στις διακοπές σας.

Αγκαλιάστε τους και πείτε του ότι τους αγαπάτε

Συχνά ξεχνάμε την τρυφερότητα, τα καλά λόγια και τις μαγικές λέξεις «Σ’ αγαπώ». Η αγάπη δεν είναι σημάδι αδυναμίας και οι παππούδες μας αξίζουν να ακούσουν αυτά τα ευχάριστα και θεραπευτικά λόγια. Μην ντρέπεστε να δείξετε και να αποδείξετε την αγάπη σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι το χάσμα των γενεών μπορεί να είναι η αιτία μερικής ή πλήρους παρεξήγησης μεταξύ των παππούδων και των απογόνων τους, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κατανοήσουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια επικοινωνίας. Δεν είναι τόσο κουλ και μοντέρνοι όσο εμείς, γιατί η γενιά τους έχει ριζικά διαφορετικές προσλαμβάνουσες για αυτή τη ζωή. Η αγκαλιά σας και ένα ειλικρινές χαμόγελο μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία από διάφορες ασθένειες για τους αγαπημένους σας παππούδες και γιαγιάδες.

Χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη

Οι ηλικιωμένοι είναι πολύ λογικά και ευάλωτα πλάσματα. Χρειάζονται τόσο σωματική όσο και ψυχική υποστήριξη. Οι νεότεροι πρέπει να είναι αρκετά υπομονετικοί ώστε να δώσουν προσοχή, να ακούσουν και να μην τους αφήσουν  να αισθάνονται πολύ μεγάλοι, μόνοι και άχρηστοι. Υπάρχουν εκατοντάδες ιδέες για το πώς να φτιάξετε κάτι καλό και χρήσιμο για τους παππούδες σας. Το καλύτερο είναι να τους πάτε ένα φρέσκο ​​και θαμνώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους. Βάλτε τα δυνατά σας για να το διακοσμήσετε με φωτάκια και κορδέλες. Ενθαρρύνετέ τους να το κάνετε μαζί! Επιπλέον, μην ξεχάσετε να τους βοηθήσετε να καθαρίσουν το σπίτι. Συχνά δεν έχουν ενέργεια για να το κάνουν μόνοι τους.

Είναι η πηγή της σοφίας σας

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι τα πιο σοφά μέλη της οικογένειάς σας. Έχουν περάσει δυσκολίες πολλές φορές στη ζωή τους. Μεγάλωσαν τους γονείς σου και γέμισαν τη ζωή της οικογένειάς σου με αξίες, παραδόσεις και πολύχρωμες στιγμές. Εάν δεν ξέρετε πώς να ενεργήσετε ή να συμπεριφερθείτε σε μια ή την άλλη κατάσταση, μπορείτε να ζητήσετε από τον παππού και τη γιαγιά σας μια πολύτιμη συμβουλή. Η περίοδος των γιορτών είναι μια τέλεια ευκαιρία για να τους επισκεφθείτε, να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους και να συζητήσετε διάφορα πράγματα.

Διοργανώστε πάρτι για εκείνους

Η επίσκεψή σας είναι ήδη μια γιορτή για τις καρδιές τους. Η βραδιά που πέρασε σε έναν ευχάριστο κύκλο μιας μεγάλης οικογένειας κάνει τα μάτια τους να λάμπουν σαν αστέρια. Χαίρονται και μόνο που σας έχουν εκεί ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα άλλο για εκείνους. Η παρουσία σας είναι ίσως το πιο σπουδαίο δώρο. Ειδικά αν είναι μόνοι τους και έχουν χάσει το άλλο μισό τους.

Ελπίζω αυτές οι γιορτές να φέρει πολλές χαρούμενες στιγμές και θετικά συναισθήματα στα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες και γιαγιάδες. Αν έχετε ήδη αποφασίσει να κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με τους καλύτερους φίλους, τότε προσπαθήστε να περάσετε την Πρψτοχρονιά οικογενιεακά ή το αντίθετο. Πάντως σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στην οικογένειά σας!