Μικρά tips καθαριότητας για τις γιορτές

Kαι ναι τα Χριστούγεννα έφτασαν!

Μέρες χαράς, αγάπης, θαλπωρής αλλά και προετοιμασίας του σπιτιού μια και είναι οι γιορτές που θέλουμε να τις περάσουμε σε ένα σπίτι γεμάτο από φίλους και συγγενείς.

1. Πριν βγάλετε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από το πατάρι, οργανώστε μία πολύ καλή «φασίνα» στο σπίτι σας! Η σκόνη συσσωρεύεται σε σημεία του σπιτιού που δεν φροντίζουμε να καθαριστούν επιμελώς μέσα στον χρόνο αλλά που με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα φωτάκια αποτελούν σημείο αναφοράς και με αυτό τον τρόπο η σκόνη κάνει αισθητή την παρουσία της.

2.Μεταμορφώστε την βεράντα σας σε χειμερινό σκηνικό! Καλύψτε τα έπιπλα με καρό κουβέρτες ή σκουρόχρωμα ριχτάρια, στολίστε με φωτάκια το κιγκλίδωμα και διακοσμήστε το τραπέζι με ένα ξύλινο δίσκο με ρόδια, καρύδια και ξύλα κανέλας.

3.Βάλτε γλάστρες με αλεξανδρινά στην είσοδο του σπιτιού σας. Το κόκκινο χρώμα τους, το χρώμα των γιορτών, θα μεταδώσει αμέσως στον επισκέπτη την γιορτινή ατμόσφαιρα που θα αντικρίσει μέσα στο σπίτι. Μπορείτε την γλάστρα να την καλύψετε με λινάτσα & μην ξεχάσετε να βάλετε ένα βαθύ πιάτο από κάτω ώστε να κρατήσει το νερό από το πότισμα.

4.Κάντε λίστα των προσκεκλημμένων σας, μερικές μέρες πριν το τραπέζι βγάλτε το καλό σας σερβίτσιο για να το ελέγξετε και τοποθετήστε το σε σημείο που δεν σας δημιουργεί πρόβλημα μέσα στο σπίτι. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και τα σκεύη σερβιρίσματος ανάλογα με το μενού που θα προσφέρετε.

5.Φρεσκάρετε τα καλά σας τραπεζομάντηλα και τις καλές σας πετσέτες . Καθαρίζει σε βάθος και συγχρόνως προστατεύει και διατηρεί ζωντανά τα χρώματα. Σιδερώστε το καλό σας τραπεζομάντηλο πριν στεγνώσει εντελώς για καλύτερο αποτέλεσμα.

6.Κάντε εκκαθάριση στο ψυγείο σας. Θα σας χρειαστεί αποθηκευτικός χώρος ώστε να κάνετε προεργασία όσων φαγητών μπορείτε από τις προηγούμενες μέρες. Αφήστε για την ημέρα που θα έχετε καλεσμένους μόνο το ψήσιμο αυτών.

7.Ετοιμάστε ένα αρωματικό χώρου από φυσικά συστατικά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε νερό, 2 ξύλα κανέλας, 1 κουταλάκι γαρίφαλλο, 3 μανταρίνια, λίγο φρέσκο τζίντζερ και αφήστε το να σιγοβράζει για μερικές ώρες. Προσοχή να προσθέτετε νερό όταν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το άρωμα των Χριστουγέννων και στην ατμόσφαιρα καλύπτοντας συγχρόνως τις μυρωδιές από τα φαγητά.