Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια εξαιρετική κοτόπιτα

Δεν σου αρέσει να έχεις αποφασίσει να φτιάξεις κάτι για μεσημεριανό και να ξέρεις πως όλα τα υλικά βρίσκονται απλώς στη κουζίνα σου; Είναι σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί. Έτσι και με αυτή τη συνταγή πραγματικά θα ξετρελαθείς.

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι  καρότο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 φλιτζάνια κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά με ένα πιρούνι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ξεδιπλώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, και το αλάτι ενώ σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαφανή τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το αλεύρι πάνω από τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Σταδιακά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να βράσουν αργά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι και τον αρακά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και σε ένα ταψί 9×9 τοποθετούμε στο κάτω μέρος σφολιάτα από πάνω ρίχνουμε το μείγμα και στη συνέχεια βάζουμε άλλο ένα φύλλο σφολιάτας ενώ έχουμε κόψει 12 λωρίδες και δημιουργούμε ύφανση σε μορφή πλέγματος πάνω ακριβώς από τη σφολιάτα. Τέλος, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, περνάμε το αυγό. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι τα φύλλα σφολιάτας να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας