Μέτρα τις ημέρες για τα Χριστούγεννα με Αλεξανδρινό

Πόσες μέρες είναι για τα Χριστούγεννα; Από μικρή θυμάμαι λάτρευα τα advent calendars που είχαν μικρά σοκολατάκια. Σήμερα θα κάνουμε όμως ένα βήμα παραπέρα και θα μετρήσουμε μαζί από τη 1η Δεκεμβρίου τις 24 μέρες που οδηγούν στα Χριστούγεννα καθώς είναι μια ωραία περίοδος για να κάνετε πράγματα με την οικογένειά σας. Ένα advent calendar γεμάτο από λαμπερά αλεξανδρινά και μικρά δωράκια θα βάλει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στο γιορτινό κλίμα. Τα κύρια συστατικά για αυτό το advent calendar είναι πολλά αλεξανδρινά και αγάπη!

Κρεμάστε το!

Capture

Η περίοδος προ των Χριστουγέννων έχει συνολικά 4 Κυριακές και αυτό το advent calendar έχει ένα δώρο για κάθε μια. Τα δωράκια είναι τυλιγμένα με χαρτί περιτυλίγματος και κρέμονται σε μια rustic κρεμάστρα με ασπρόμαυρη κορδέλα. Μικροί ξύλινοι δίσκοι με νούμερα δείχνουν τη κάθε Κυριακή στην οποία μπορεί να ανοιχτεί το κάθε δώρο και τα κομμένα αλεξανδρινά μαζί με φύλλα ευκάλυπτου δίνουν έξτρα χριστουγεννιάτικη αίσθηση, στολίζοντας τις μικρές εκπλήξεις. Με αλεξανδρινά και φύλλα ευκάλυπτου έχει στολιστεί επίσης και ένα απλό στεφάνι, το οποίο κοσμεί την κρεμάστρα, ολοκληρώνοντας πιο αρμονικά τη σύνθεση.

Για να κρατήσετε τα αλεξανδρινά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό θα πρέπει να φροντίσετε να σταματήσετε τη διαρροή του γαλακτώδους υγρού από το μίσχος του, αφότου το κόψετε. Για να το πετύχετε βουτήξτε τις κομμένες άκρες σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά περάστε τα από κρύο νερό. Τέλος, βάλτε τα σε σωληνάρια με νερό. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία τα λουλούδια σας θα παραμείνουν όμορφα για περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, σε αντίθεση με ότι ακούγεται κατά καιρούς, το γαλακτώδες υγρό των αλεξανδρινών είναι απόλυτα ασφαλές για τους ανθρώπους.

Δεμένα σε κόμπους

Capture

Για τη δεύτερη πρόταση advent calendar τα δώρα τυλίγονται με καφέ χαρτί περιτυλίγματος και απλή λαδόκολλα και κρέμονται σε μια απλή ξύλινη ραφιέρα. Αλλά αυτή τη φορά είναι 24 στο σύνολο, όσες και οι μέρες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Μερικά από τα μικρά πακετάκια είναι δεμένα με βαμβακερό σχοινί και μερικά με ροζ σατέν κορδέλα. Τα αυτοκόλλητα με το νούμερο μπορείτε να τα αγοράσετε και έτοιμα, για να γλιτώσετε από τον κόπο να τα φτιάξετε μόνοι σας. Τέλος, απλά βάλτε δύο γλάστρες με σομόν αλεξανδρινά στη βάση της ραφιέρας και το ημερολόγιό σας είναι έτοιμο.

Μια μικρή έκπληξη για κάθε μέρα

Capture

H γλυκιά προσμονή για τα Χριστούγεννα φέρνει μαζί της και την επιθυμία για ιδιαίτερες διακοσμήσεις. Αυτή η πλούσια εναλλακτική του ημερολογίου είναι πραγματικά ελκυστική. Συνδυάζει την επιθυμία για την ατμόσφαιρα των γιορτών με μικρές, καθημερινές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Στο επίκεντρό της; Το αλεξανδρινό φυσικά! Και λίγο γκλίτερ, που δίνει ακριβώς τη λάμψη που χρειάζεται. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα όμορφο αλεξανδρινό, σπάγγο, ένα διακοσμητικό βάζο, σκοινί από τσόχα ή χοντρό μαλλί, σατέν κορδέλα και κορδέλα από οργάντζα, νήμα, 24 κουτάκια από χαρτόνι με μήκος από 8 έως 10 εκατοστά, χαρτί περιτυλίγματος, μαρκαδόρο, ένα μικρό πριόνι, συρραπτικό, μια πλαστική σακούλα και διάφορα διακοσμητικά, όπως αστέρια από στάχυα, κουκουνάρια, αποξηραμένους καρπούς ή φύλλα, αλλά και γλυκά και άλλα μικρά δώρα.