Φτιάξε εύκολα και γρήγορα γευστικά μελομακάρονα

Υπάρχει πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο γλυκό από τα μελομακάρονα; Ήρθε η στιγμή να μάθεις πώς να τα φτιάξεις και εσύ εύκολα και… απολαυστικά.

Υλικά που θα χρειαστείς (για 60 μελομακάρονα):

  • 9 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (1 για το μείγμα, 1 για το σιρόπι)
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και τον χυμό του)
  • 1 λεμόνι (σκέτο ξύσμα)
  • 1 κ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
  • 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που φτιάχνουμε είναι το σιρόπι. Βάζουμε το ένα φλιτζάνι της ζάχαρης, ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι μέλι. Να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σαν μείγμα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.

Μετά ανακατεύουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το baking powder. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρης με το λάδι. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και χτυπάμε ξανά στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Το δύσκολο κομμάτι έρχεται τώρα, καθώς θα ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα και θα ανακατεύουμε παράλληλα με μια κουτάλα. Σιγά-σιγά το μείγμα αρχίζει να γίνεται ζυμάρι. Τότε είναι έτοιμο.

Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια ή σε όποιο εορταστικό σχήμα προτιμάμε. Το ταψί που θα μπουν τα μελομακάρονα πρέπει να είναι λαδωμένο και ο φούρνος να είναι προθερμασμένος στους 170 βαθμούς.

Κάθε φουρνιά υπολογίζεται στα 30 λεπτά.

Στο τέλος βουτάμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι και είναι έτοιμα και πεντανόστιμα!