Με 180 εκδηλώσεις θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα

 Οι 180 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσουν μέχρι τη 1η Ιανουαρίου 2017 και θα πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα στην πόλη:

Πλατεία Αριστοτέλους, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, Πλατεία Τσιρογιάννη, Αγορά Μοδιάνο, Πεζόδρομος Ικτίνου, ΧΑΝΘ, Ροτόντα, Λαδάδικα, Πεζόδρομος Δημ.Γούναρη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καθολική Εκκλησία, Στοά Αγίου Μηνά, Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ, σε καφέ και στοές του κέντρου της Θεσ/νίκης, στα εργοτάξια και στις λαμαρίνες του μετρό….

Προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, και Χορωδίες.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, το κέντρο της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 22.00 η Θεσσαλονίκη θα ζει στους ρυθμούς μιας μεγάλης, χαρούμενης, πολύχρωμης, πολύβοης και πολυποίκιλης γιορτής, που θα κινητοποιεί τον κόσμο, τους επισκέπτες της κάθε ηλικίας και θα τους δίνει ένα κίνητρο για να κατέβουν στο κέντρο και να τονωθεί έτσι και η αγορά.

θα λειτουργούν 3 κεντρικές σκηνές στην πόλη οι οποίες θα φιλοξενούν καθημερινά μουσικά γεγονότα:

  • Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10/12 έως την 01/01/2017
  • Πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, από τις 18/12 έως την 01/01/2017
  • Πλατεία Τσιρογιάννη, από τις 23/12 έως την 30/12/2017

Στον άξονα της Αριστοτέλους, από την Τσιμισκή έως την Εγνατία, θα τοποθετηθούν και θα λειτουργούν διαδραστικά παιχνίδια, φωτεινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ενώ στο άνω μέρος της Αριστοτέλους, από το άγαλμα του Βενιζέλου και πάνω, θα λειτουργεί Carousel, συγκρουόμενα και τρενάκι. Παράλληλα, θα υπάρχει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, σε 20-25 Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτυ με επίκεντρο την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα εξελιχθεί ένα τελετουργικό με μουσικά-θεατρικά- χορευτικά δρώμενα, ακροβάτες, ηθοποιούς, dj party, με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη.

Για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων 2016 συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης οι φορείς: ΚΘΒΕ, ΧΑΝΘ, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Αστυνομία, Βυζαντινό Μουσείο, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Α.Π.Θ., Παιδικά εργαστήρια Santa run, Ποντιακά Σωματεία, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, Μουσικό Σχολείο κ.α.

Όλες οι  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ για αρκετές από αυτές έχουν φιξάρει οι ημερομηνίες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, έχει ως εξής αλλά σημειώστε ότι το πρόγραμμα είναι υπό σχεδιασμό και οι παρακάτω εκδηλώσεις είναι ενδεικτικές ως προς την χρονική και χωρική τοποθέτησή τους και τους επίσημους τίτλους τους.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ.

Πηγή: Parallaxi