Magic Happy Saturday @isida: Τα Σάββατα του Δεκεμβρίου γίνονται μαγικά!

Τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται, συνδυάζουν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, μαθαίνουν παίζοντας και οι γονείς έχουν στη διάθεσή τους χρόνο τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν όπως εκείνοι επιθυμούν.

Οι δράσεις μας για τον μήνα Δεκέμβριο 2017

2/12//2017: «Τα ξωτικά έρχονται!»
Τα Ισιδάκια μεταμορφώνονται σε ξωτικά! Τι σκανταλιές θα κάνουν πάλι; Θα προλάβουν άραγε να στολίσουν το δέντρο, η ώρα περνάει και, για να τα καταφέρουν, θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες σε ένα τρελό παιχνίδι γέλιου!
Με εμψυχωτή τη Ναταλία Γκιόκα, πολύ αγαπημένη φίλη, παιδαγωγό προσχολικής αγωγής και βαθμοφόρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τα Ισιδάκια θα απολαύσουν τραγούδι, κίνηση, μαγική χρυσόσκονη και ατελείωτο παιχνίδι!

9/12/2017: Ποιος έκλεψε το σκυλάκι του Αι – Βασίλη νυχτιάτικα;
Τα στοιχεία για τον ένοχο κρύβονται μέσα στο ζυμάρι… ή, μήπως μέσα στη ρευστή σοκολάτα; Τα ξωτικά αναλαμβάνουν δράση για να λύσουν το μυστήριο. Πρέπει να ακολουθήσουν τα ίχνη για να βρουν τον Τίκο και να χαρίσουν ξανά το χαμόγελο στον Αι- Βασίλη! Μαζί με την κυρία Κυριακή και την Κυρία Ειρήνη, ( λείπουν τα μελομακάρονα από τα Χριστούγεννα;) θα λύσουν το μυστήριο και θα δημιουργήσουν αληθινά «αριστουργήματα» από σοκολάτα και αλεύρι! Εμψυχωτές, εξαιρετικές ντετέκτιβ και μαγείρισσες η εργοθεραπεύτρια Κυριακή Μαλαμόρη και η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα. Guest star έκπληξη: ο Τίκος!

Τι είναι τα Happy Saturdays @isida;

Τα Happy Saturdays @isida είναι δράσεις που στοχεύουν στην καλλιέργεια και ψυχαγωγία των παιδιών, ενώ παράλληλα προσφέρουν στους γονείς ατομικό χρόνο ή χρόνο με τον σύντροφό τους. Βασίζονται στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών, με προγράμματα και δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, μέσα από τα οποία τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.

Τα προγράμματα σχεδιάζονται από την Ψυχολόγο Γιαννόπαπα Ν. Ειρήνη (M.Sc. στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική Γονέων, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και εφαρμόζονται από Ψυχολόγους, Ειδικούς παιδαγωγούς, Θεατρολόγους, Ηθοποιούς, Καλλιτέχνες, Συγγραφείς, Ιστορητές, Καθηγητές φυσικής αγωγής και άλλους Ειδικούς Επιστήμονες και καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες.

Η θεραπεύτρια έχει σαν επιθυμία σε όλα τα προγράμματα να αναδεικνύονται οι δεξιότητες των παιδιών, να καλλιεργείται η αυτοεκτίμησή τους και να ενισχύεται η ανεξαρτησία τους. Κάθε Σάββατο είναι θεματικό και αφιερωμένο σε κάποια συγκεκριμένη δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα κατά την οποία ο αντίστοιχος ειδικός (π.χ. συγγραφέας, σεφ, κλινικός διαιτολόγος, μουσικός κ.λπ.). αναλαμβάνει να «ταξιδέψει» τα παιδιά.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών.

Σκοπός των Happy Saturdays @isida

Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στα Happy Saturdays @Isida αξιοποιούν με έναν βιωματικό παιχνιδιάρικο και δημιουργικό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους ενώ οι γονείς είναι ήσυχοι ότι τα αφήνουν σε «καλά χέρια».
Μέσα από τον κόσμο του παραμυθιού, της μουσικής, της μαγειρικής, των παιχνιδιών και της φαντασίας τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα και να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.

Εμείς, η ομάδα του Ίσιδα, με τα Ηappy Saturdays @isida βρήκαμε έναν ακόμη τρόπο να εκφράσουμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας, να πάρουμε θετικά vibes από τα παιδικά χαχανητά και να βρεθούμε ξανά με παλιούς φίλους και καταξιωμένους πλέον στον τομέα τους, επιστήμονες που θα μας κάνουν την τιμή να φιλοξενηθούν στο χώρο μας.

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης για τη δράση της προτίμησής σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε δράστηριότητα, επικοινωνήστε μαζί μας.