Λεωφόρος Χριστουγέννων και φέτος στη Λευκωσία!

Και φέτος, η Λευκωσία φοράει τα γιορτινά της και καλωσορίζει τα Χριστούγεννα μέσα από πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» από το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, μεταμορφώνοντας τη Λεωφόρο Μακαρίου σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον ερχομό του Αη Βασίλη με τα ξωτικά, τις χορωδίες Musica Mundana και Γένεσης υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Θαλασσινού, την μπάντα κρουστών Batukinio και μουσική τζαζ με το κουαρτέτο του Μάριου Τούμπα.

Παράλληλα με τα ξύλινα σπιτάκια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα υπάρχουν στη “Λεωφόρο Χριστουγέννων” καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, ένα πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται εκεί στο οποίο θα συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως η σοπράνο Κατερίνα Μηνά, οι ερμηνεύτριες Αλέξια και Ευρυδίκη, οι Prospectus, οι ΜΠΛΕ και η Εύη Καπάταη.

Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το εργαστήρι του Αη Βασίλη με αμέτρητες, καθημερινές, χριστουγεννιάτικες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Το παιδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς, περιλαμβανομένου και του γνωστού Έλληνα συγγραφέα Μάνου Κοντολέων.

Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Pop Up Festival στη Λεωφόρο Μακαρίου και για έξι εβδομάδες (μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου) στην πιο κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό της Λευκωσίας, δραστηριοποιώντας την εμπορική κίνηση και προωθώντας την τέχνη, τη δημιουργία και συνάμα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Πέραν της Λεωφόρου Χριστουγέννων, στην Πλατεία Ελευθερίας και στους πεζόδρομους χορωδίες, μουσικά σύνολα, χορευτικές ομάδες και φιλαρμονικές θα δίνουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά καθόλη τη διάρκεια των γιορτών.

Πηγή: Sigma Live