Κλασικά λάθη που κάνουμε με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτό φαίνεται από τα λαμπάκια και τα στολίδια στα μαγαζιά και σίγά σιγά και στα σπίτια. Ποτέ δεν είναι κακή ιδέα να ανανεώσετε την συλλογή με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Βέβαια, αυτά είναι τα κλασικά λάθη που δεν θέλετε να κάνετε όταν πρόκειται να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σας φέτος.

Λάθος Νο.1: Παράλειψη του προκαταρκτικού ελέγχου

Σίγουρα συνιστάται πάντα να ελέγχετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας πριν ξεκινήσετε. Με τη ίδια λογική πρέπει να μην ξεχνάμε τις πρίζες και τα καλώδια επέκτασης. Αυτή η εργασία μπορεί να σας πάρει 10 λεπτά για να την ολοκληρώσετε, αλλά θα σας βοηθήσει πολύ και θα αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως βραχυκυκλώματα. Επίσης ξέροντας τι λειτουργεί και τι όχι, θα πάμε να προμηθευτούμε ότι χρειαζόμαστε στοχευμένα.

Λάθος Νο.2: Αγνοώντας την ασφάλεια του καλωδίου επέκτασης

Μόλις βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια επέκτασης, τα πολύπριζα και τα φωτάκια είναι κατάλληλα για τον στολισμό σας, βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά. Οποιοσδήποτε τύπος ηλεκτρικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να είναι κατηγορίας εξωτερικού χώρου. Είναι επίσης σημαντικό να μην τα υπερφορτώνετε. Ελέγξτε την ισχύ που μπορούν να αντέξουν οι πρίζες σας και βεβαιωθείτε ότι δεν την υπερβαίνουν. Ας βεβαιωθούμε ότι αυτές οι διακοπές θα είναι ασφαλείς.

Λάθος Νο.3: Ξεχνάμε το χρονόμετρο

Οι περισσότερες επιλογές δεν θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια, επομένως η μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους είναι το κλειδί. Για να το κάνετε αυτό, επενδύστε σε ένα χρονόμετρο που θα ανάβει και θα σβήνει αυτόματα τα φώτα σας σε μια καθορισμένη ώρα κάθε βράδυ. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καλώδια, τις πρίζες και τους διακόπτες κάθε μέρα και τα φώτα σας θα επωφεληθούν από κάποιο χρόνο που χρειάζεστε τόσο πολύ.