Καθόλου σεξ τα Χριστούγεννα και πολύ την Πρωτοχρονιά; Γιατί;

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια εποχή για αγάπη και ευτυχία, αλλά προφανώς όχι στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες κάνουν σημαντικά λιγότερο σεξ τις τρεις ημέρες που μένουν μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, που ακολουθείται από μια τεράστια σεξουαλική δραστηριότητα την Πρωτοχρονιά.

Αυτό το κύμα επισκιάζει ακόμη και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συμβάλλει σε υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων τον επόμενο Σεπτέμβριο, αναφέρει η μελέτη.

Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν αφού ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια εξέτασαν δεδομένα από την εφαρμογή για την υγεία των γυναικών, Clue, για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τις σεξουαλικές μας συνήθειες.

Οι χρήστες στην εφαρμογή μπορούν να καταγράφουν ανώνυμα τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, με πληροφορίες που συλλέγονται από περισσότερες από 500.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εποχιακές διακοπές – συμπεριλαμβανομένων των αργιών και της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου – συνδέονταν πάντα με κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, αλλά το αντίθετο ίσχυε για τα Χριστούγεννα, με τη σεξουαλική δραστηριότητα να μειώνεται σχεδόν εντελώς μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση των νεότερων γυναικών ή των γυναικών που δεν έχουν παιδιά, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι περνούν τα Χριστούγεννα με τους γονείς τους, αντί για ρομαντικούς συντρόφους.

Και ο Δρ Jacqui Gabb, επικεφαλής σχέσεων στο Paired και καθηγητής κοινωνιολογίας και οικειότητας στο The Open University, λέει ότι οι οικογενειακές υποχρεώσεις τα Χριστούγεννα μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή.

Μιλώντας στον The Independent, είπε: «Οι γυναίκες φέρουν συχνά τις οικογενειακές ευθύνες στους ώμους τους κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι οποίες περιλαμβάνουν το τύλιγμα και την αγορά δώρων, την αποθήκευση τροφίμων, τη διακόσμηση του σπιτιού και ακόμη και τη διαχείριση του πνεύματος των Χριστουγέννων στο σπίτι.

«Τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι απλά εξαντλημένες και δεν έχουν διάθεση να κάνουν σεξ, ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων, όταν όλες αυτές οι υποχρεώσεις ανεβαίνουν κατά πολύ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σεξουαλική όρεξη επέστρεψε την Boxing Day με μια διαρκή άνοδο μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μια μεγάλη άνοδο την 1η Ιανουαρίου – αν και λόγω του τρόπου λειτουργίας της εφαρμογής, οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου καταγράφηκε ως σεξ της Πρωτοχρονιάς.