Κάντε τα γάντια σας να δουλεύουν με οθόνες αφής!

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλοι τους κρύους μήνες το χειμώνα, είναι αυτό της ασυμβατότητας γαντιών και οθονών αφής στα κινητά μας. Οι περισσότερες οθόνες στις συσκευές του εμπορίου είναι “capacitive”, το οποίο σημαίνει πως αναγνωρίζουν το άγγιγμα του δακτύλου χάρη στην αγωγιμότητα του σώματός μας και όχι με την πίεση που τους ασκούμε. Όπως είναι προφανές, τα γάντια μονώνουν ηλεκτρικά τα χέρια μας και έτσι οι οθόνες δεν ανταποκρίνονται στο άγγιγμα.

Glove1mini

Αποτέλεσμα, να πρέπει να βγάλουμε το γάντι μας για να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή, ακόμη και για να απαντήσουμε σε μια κλήση, με το πρόβλημα να είναι ευνόητο. Αρκετές συσκευές έχουν, πλέον, ειδική ρύθμιση για να αυξάνεται η ευαισθησία της οθόνης και η κατάσταση βελτιώνεται κάπως, αλλά και πάλι το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Υπάρχουν ειδικά γάντια στην αγορά με κατασκευή ώστε να είναι αγώγιμα και να λειτουργούν με τις οθόνες αφής, αλλά κοστίζουν από 20 έως…μερικές εκατοντάδες ευρώ, ενώ μπορεί ήδη να έχετε ένα ζευγάρι γάντια που σας βολεύουν ή είναι τα αγαπημένα σας και δε θέλετε να τα αποχωριστείτε. Μπορείτε, λοιπόν, να μετατρέψετε τα δικά σας γάντια σε “touchscreen gloves”!

conductive gloves

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βελόνα, αγώγιμη κλωστή που μπορείτε να αγοράσετε από συγκεκριμένα καταστήματα και e-shops και βασικές δυνατότητες χρήσης των δύο προηγούμενων αντικειμένων. Κοινώς, αν δε το έχετε, δώστε να το κάνει η μάνα σας, η αδερφή σας, η γυναίκα σας, η φίλη σας.

conductive gloves 2

Ουσιαστικά ράβετε ένα μικρό κομμάτι της κλωστής στο μέσα μέρος του κάθε δαχτύλου των γαντιών ώστε να έρχεται σε επαφή με το χέρι σας, αφήνοντας από την εξωτερική μεριά μόνο την άκρη της κλωστής. Έτσι, η οθόνη αφής αναγνωρίζει αμέσως τα αγγίγματά σας, χωρίς να έχετε καταστρέψει τα γάντια, χωρίς να σας ενοχλεί η κλωστή στο εσωτερικό και χωρίς να φαίνεται εξωτερικά, καθώς είναι πολύ διακριτική η μέθοδος!

Δοκιμάστε το!